Legea împotriva „propagandei” LGBT+ a fost promulgată de președintele bulgar Rumen Radev

Legea împotriva „propagandei” LGBT+ a fost promulgată de președintele bulgar Rumen Radev
Sursa foto: Freepik.com

Legea împotriva „propagandei” LGBT+ a fost promulgată de președintele bulgar Rumen Radev. Șeful statului a ignorat astfel cererea de veto a Consiliului Europei, a informat AFP.

„Şeful statului şi-a exprimat opinia cu privire la amendament, semnând un decret pentru a fi publicat” în Jurnalul Oficial, a anunţat preşedinţia bulgară într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Rumen Radev a promulgat legea împotriva „propagandei” LGBT+

În urmă cu aproximativ o săptămână, Bulgaria a adoptat o lege asemănătoare cu cea din Ungaria și Rusia care interzice școlilor să „încurajeze” orientarea sexuală „non-tradițională” și identitatea de gen „diferită de cea biologică”.

Decizia bulgarilor a provocat numeroase proteste. Aproximativ 70 de ONG-uri au cerut președintelui să facă uz de dreptul său de veto pentru a împiedica punerea în aplicare a acestuia. 6.000 de persoane au semnat o petiție.

Comisarul Consiliului Europei pentru drepturile omului și-a exprimat „îngrijorarea” și l-a îndemnat pe Radev „să nu semneze” legea. Autorităților li s-a cerut să „combată discriminarea și retorica ostilă la adresa presoanelor LGBT+, inclusiv odată cu apropierea alegerilor”.

Pentru Denitsa Lubenova, avocatul asociației LGBT+ Deistvie (Acțiune), aceștia „au profitat” de contextul actual de „război cultural” în jurul Jocurilor Olimpice pentru a promova această reformă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Ministrul Sebastian Burduja a convocat Comandamentul Energetic „cu toți cei implicați în rezolvarea situației de la Galați”
23:33 - Procurorul cere șase ani de închisoare pentru Matteo Salvini, vicepremierul Italiei, în dosarul deschis în 2019. Premierul Giorgia Meloni a reacționat dur
23:12 - Bărbat arestat după ce și-ar fi agresat sexual fiica vitregă, în Dâmbovița
22:52 - NATO putea face mai multe pentru a preveni războiul din Ucraina, spune Jens Stoltenberg: „Pentru a-i pune capăt, va trebui să existe din nou dialog cu Rusia”
22:32 - Accident groaznic în județul Teleorman. O persoană a murit și alte cinci au fost rănite / Una dintre victime a fost preluată cu elicopterul SMURD
22:11 - Ministrul de externe din Israel îl acuză pe Josep Borrell că „amintește de cei mai răi antisemiți din istorie”. Șeful diplomației UE criticase un atac israelian din Gaza
21:39 - Nicolae Ciucă: Am ajuns la Galați, în zonele lovite de calamitate și voi rămâne aici peste noapte. Solidaritatea și compansiunea fac o comunitate puternică (FOTO, VIDEO)
21:18 - Inundațiile au făcut prăpăd în estul României. Imagini cutremurătoare din Galați, județul care se confruntă cu cea mai dificilă situație (FOTO)
20:58 - George Stângă (PNL), despre inundațiile din Galați: Zona nu este la primul eveniment de acest fel. Cei responsabili nu au învățat nimic. Prefectura și Consiliul Județean au dat dovadă de un amatorism ieșit din comun (VIDEO)
20:32 - România, victorie dramatică împotriva Chinei în Cupa Davis. Cezar Crețu a adus punctul decisiv, după un nou succes în trei seturi