"Lecții pentru Turcia": Datele persoanele ale președintelui, scurse în mediul online, alături de cele a peste 50 de milioane de cetățeni turci. "Faceți ceva cu Erdogan. El vă face praf țara"

"Lecții pentru Turcia": Datele persoanele ale președintelui, scurse în mediul online, alături de cele a peste 50 de milioane de cetățeni turci. "Faceți ceva cu Erdogan. El vă face praf țara"
foto: rt.com

Datele personale ale președintelui Recep Tayyip Erdogan, alături de cele ale peste 50 de milioane de cetățeni turci au fost date mediului online sub titlul "Lecții pentru Turcia", arată rt.com.

Dacă informațiile vehiculate de presă ajung să fie confirmate, aceasta ar fi una dintre cele mai mari scurgeri de date personale, având în vedere că două treimi din populația Turciei vor fi expuse riscului de fraudă și furt de indentitae.

Datele personale respective, printre care sunt incluse și numărul de identitate național, data nașterii, adresa și numele părinților, au fost postate online pe un fișier descărcabil cu o capacitate de 6.6 GB.

Una dintre țintele acestei scurgeri de date personale a fost și președintele Recep Tayyip Erdogan. "Lecții pentru Turcia", hackerii au scris: "Faceți ceva cu Erdogan. El vă face praf țara".

Nici premierul Ahmet Davutoglu și Abdullah Gul, predecesorul lui Erdogan în postul de președinte al Turciei, nu au scăpat de această scurgere de informații.

Hackerii au adresat un mesaj special pentru Donald Trump, candidatul principal al republicanilor în cursa pentru Casa Albă, ceea ce sugerează că aceștia sunt cetățeni ai Statelor Unite ale Americii.

"Nu trebuie să îl alegem pe Trump, tipul ăla pare că știe chiar mai puține decât Erdogan despre cum se conduce o țară", se arată la finele postării, sub titlul "Lecții pentru SUA".

Site-ul pare să fi fost găzduit de un grup islandez specializat în divulgarea de informații scurse, folosind servere din România.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie