Lavrov susține că războiul din Ucraina este „foarte departe” de o soluționare

Lavrov susține că războiul din Ucraina este „foarte departe” de o soluționare
Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe. Foto: Hepta - Zuma Press / Lev Radin

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a declarat că războiul din Ucraina este „foarte departe” de o soluţionare într-un interviu publicat miercuri de cotidianul guvernamental Rossiiskaia Gazeta.

Lavrov spune că atacurile cu rachete în interiorul Rusiei au reprezentat o nouă etapă de escaladare

„Judecând după ceea ce se întâmplă pe „câmpul de luptă”, suntem încă foarte departe de o soluţie politică şi diplomatică a crizei”, a afirmat şeful diplomaţiei ruse, potrivit căruia „Washingtonul şi sateliţii săi sunt în continuare obsedaţi de ideea de a provoca o înfrângere strategică Rusiei”, iar „pentru a se apropia de acest obiectiv iluzoriu ei sunt dispuşi să facă multe lucruri”.

Lavrov susţine că atacurile (ucrainene) cu rachete în interiorul Rusiei au reprezentat o nouă etapă de escaladare şi a adăugat: „Toate avertismentele noastre că va fi dat un răspuns adecvat la aceste acţiuni inacceptabile au fost ignorate”.

Ucraina a lansat la 19 noiembrie primul atac cu rachete americane ATACMS (cu o rază de acţiune de 300 km) asupra unor ţinte de pe teritoriul regiunii ruse de frontieră Briansk, iar în ziua următoare a atacat regiunea vecină rusă Kursk cu rachete britanice Storm Shadow (cu o rază de acţiune de 250 km).

Rusia a ripostat joia trecută prin lansarea unei rachete hipersonice experimentale Oreşnik, o nouă rachetă balistică cu rază medie de acţiune, împotriva unei uzine constructoare de rachete din Dnipro (centru), fără ca cele şase focoase ale sale ghidate individual să poarte încărcătură de luptă, potrivit Digi24.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ameninţat Kievul cu atacuri cu rachete de nouă generaţie dacă recidivează în ceea ce priveşte tirurile împotriva teritoriului Rusiei. Ucraina a ignorat ameninţările lui Putin şi a atacat din nou cu rachete occidentale, sâmbătă şi luni, obiective militare în regiunea Kursk, ocupată parţial din august de forţe ucrainene.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:14 - Biserica Ortodoxă Română le cere preoților să nu se implice în campania electorală: „Opțiunea politică va fi exprimată doar prin votul personal secret”
14:12 - Accident în Olt. Doi tineri au murit după ce au intrat cu mașina într-un copac
14:09 - Simona Spătaru, despre Călin Georgescu: Ne sfidează logica și bunul simț. Nu poți veni și să fluturi o hârtie în care scrie „zero lei” la cheltuieli și să fii candidatul pe primul loc, iar TikTok să bubuie de mesajele tale (VIDEO)
14:03 - Noua Comisie Europeană condusă de Ursula von der Leyen a fost votată de Parlamentul European
13:55 - Un fost fotbalist este propunerea partidului de guvernământ din Georgia pentru funcţia de şef al statului
13:49 - Câți bani au cheltuit candidații la prezidențiale. Ce sumă a declarat Călin Georgescu (FOTO)
13:44 - Cristina Trăilă: Textul de lege spune foarte clar că CCR poate anula alegerile prezidențiale doar în ipoteza în care avem o fraudă în ceea ce privește votarea sau stabilirea rezultatului (VIDEO)
13:33 - Cum au votat românii de peste Prut la prezidențialele de duminică. Ana Guțu: Avem discernământ când e vorba de țara noastră, România. Știm că România o să ne apere, dar și ea trebuie apărată și menținută pe linia de plutire euroatlantică (VIDEO)
13:25 - Furtuna Conall a inundat Londra, la câteva zile de la haosul provocat de furtuna Bert (VIDEO)
13:20 - Comarnic, Sinaia și Slănic au rămas fără apă din cauza secetei. Care e programul în care locuitorii vor avea acces la apă