Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi

Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi
Foto: Hepta - DPA Images

Parlamentul European a adoptat, joi, o rezoluție prin care le cere statelor UE să îi permită armatei ucrainene să utilizeze rachete cu rază lungă de acțiune împotriva țintelor de pe teritoriul Rusiei, transmite Politico.

Parlamentul European, rezoluție pentru Ucraina

Prin document li se cere administrațiilor naționale din UE „să ridice imediat restricțiile cu privire la utilizarea sistemelor occidentale de armament livrate Ucrainei împotriva țintelor militare legitime de pe teritoriul rus”.

Decizia guvernelor europene de a nu cădea de acord pentru a-i permite Kievului să desfășoare rachetele cu rază lungă de acțiune subminează eforturile Ucrainei pentru protejarea orașelor și a infrastructurii sale, afirmă eurodeputații în rezoluția adoptată cu 425 de voturi pentru, 131 împotrivă și 6 abțineri.

Deși Germania a refuzat să îi trimită Ucrainei rachete de croazieră Taurus, Franța și Italia au decis să îi furnizeze rachete Scalp.

SUA și Marea Britanie, acord în lucru pentru a le permite ucrainenilor să lovească în profunzimea Rusiei

Potrivit Politico, Statele Unite lucrează la un acord cu Regatul Unit pentru a-i permite Ucrainei să folosească rachete Storm Shadow împotriva țintelor de pe teritoriul Rusiei.

Prin rezoluție i se cere Uniunii Europene să sporească și finanțarea pentru Ucraina, să mărească ajutorul umanitar și să facă mai multe eforturi pentru a apăra spațiul aerian în zona de graniță.

„Ucraina ar trebui să aibă dreptul de a utiliza arme occidentale împotriva țintelor legitime de pe teritoriul rus”, a declarat germanul Sergey Lagodinski, eurodeputat al Verzilor și unul dintre inițiatorii rezoluției.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)