La 8 zile de la începerea noului semestru, o universitate din SUA a suspendat cursurile cu prezență fizică. Aproape 150 de studenți au fost depistați cu COVID-19
Unvesitatea Notre Dame din Indiana, SUA, a suspendat cursurile cu prezență fizică, marți, la opt zile de la începerea semestrului de toamnă și după ce 146 de studenți și un angajat au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus, spun oficialii, potrivit NBC News.
La 8 zile de la începerea noului semestru, o universitate din SUA a suspendat cursurile cu prezență fizică
Suspendarea cursurilor pe o perioadă de două săptămâni, măsură ce a intrat în vigoare miercuri pentru cei 12.000 de elevi, vine după ce Universitatea Carolinei de Nord din Chapel Hill a făcut un anunț similar.
„Virusul este un dușman formidabil”, a afirmat Părintele John Jenkins, într-un comunicat de presă. „În ultima săptămână, a câștigat”, a continuat el.
Din 3 august, aproape 4.000 de persoane au fost fost testate pentru COVID-19, iar în 147 de cazuri rezultatele au fost pozitive.
Majoritatea studenților bolnavi trăiesc în afara campusului și probabil că au contractat infecția cu noul coronavirus la întâlniri unde nu au fost respectate regulile de protecție sanitară, au spus reprezentanții univeristății, citând din ancheta epidemiologică.
Niciunul dintre studenți nu a fost internat, iar universitatea a anunțat că va implementa predarea online pentru o perioadă de două săptămâni.
În Michigan, universitatea încă nu își începuse semestrul de toamnă atunci când le-a transmis abrupt studenților săi să stea departe de campus. Într-o scrisoare adresată studenților marți, Samuel Stanley Jr., președintele universității, a pus mișcarea pe seama felului în care a evoluat epidemia.
Educația se desfășoarăîn circumstanțe extraordinare și în România
Noul an școlar începe în 14 septembrie și va atrage după sine o serie de măsuri menite să prevină și să limiteze răspândirea COVID-19 în rândul elevilor, personalului didactic și al părinților. Astfel, odată cu debutul său,părinții vor fi nevoiți să completeze o declarațiepe proprie răspundereînainte de a-și trimite copiii la cursuri.Declarația condiționează primirea copilului în colectivitate la începutul fiecărui ciclu de prezența fizicăși trebuie prezentatla triajul epidemiologic la intarea in unitate.
Declarațiile pe proprie răspundere vor fi predate cadrelor didactice la prima oră de curs, iar aceștia le vor preda cabinetului medical școlar.Părinții sunt rugați să nu își trimită copii la școală dacă observă căau temperatură mai mare de 37,3 C sausimptomespecificeinfectării cu SARS-CoV-2 (tuse, dificultăți în respirație – scurtarea respirației, diaree, vărsături), sau alte boli infecto-contagioase.
Întrebată joi seara, la TVR, ce se întâmplă dacă cei mici sunt asimptomatici, iar părinții nu își dau seama că sunt bolnavi și își trimit copiii la școală deși sunt infectați cu coronavirus,Monica Anisie, ministrul Educației,a răspuns: „Știu despre această îngrijorare a părinților. Am primit și noi, la Ministerul Educației, numeroase semnale în acest sens, au sunat părinți la Minister și au întrebat despre această declarație pe care trebuie să o completeze în momentul în care revin în spațiul școlii elevii. Această declarație este necesară pentru că și părintele trebuie să își asume, alături de școală, și de autoritățile locale, această revenire la cursuri. De fapt, acea declarație conține niște informații care sunt generale, deci nu trebuie să fie tras la răspundere părintele în vreun fel dacă nu a cunoscut simptomele”.