Klaus Iohannis: „Partidele de centru reprezintă în continuare grosul Parlamentului European” (VIDEO)

Klaus Iohannis: Partidele de centru reprezintă în continuare grosul Parlamentului European (VIDEO)
Președintele Klaus Iohannis. Sursa foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că la nivelul Parlamentului European sunt unele modificări în urma alegerilor europarlamentare, însă partidele de centru ocupă în continuare cele mai multe locuri:

“S-a făcut multă vorbire de felul în care sunt reprezentate familiile politice. În realitate, nuc red că putem să vorbim despre o schimbare majoră. Sunt mici mișcări, de exemplu la PPE care este în continuare gruparea cea mai semnificativă s-a mărit puțin numărul de parlamentari, la alții s-a micșorat puțin. Partidele numite de centru reprezintă în continuare grosul Parlamentului European.

În funcție de specificul național au apărut, de exemplu în cazul Franței, au apărut modificări semnificative. Pentru Parlamentul European în ansambu nu putem să vorbimd e o schimbare radicală.

Sunt schimbări care vor schimba felul în care se votează, lobby-ul în Parlament pentru anumite părți de legislație, dar sunt convins că UE va merge înainte și PE va fi un partener și o instituție care rămâne constructivă”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`