Klaus Iohannis: Alegerile prezidenţiale din Republica Moldova reprezintă un moment crucial pentru viitorul statului. Îmi exprim speranţa că turul doi al alegerilor se va desfăşura în bune condiţii, cu respectarea standardelor europene

Klaus Iohannis: Alegerile prezidenţiale din Republica Moldova reprezintă un moment crucial pentru viitorul statului. Îmi exprim speranţa că turul doi al alegerilor se va desfăşura în bune condiţii, cu respectarea standardelor europene

Președintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj în urma primului tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.

Șeful statului apreciază că acest scrutin reprezintă un moment crucial pentru viitorul vecinilor de peste Prut și își exprimă speranța că al doilea tur al alegerilor, programate pentru 13 noiembrie se va desfășura în mod transparent și respectând standardele europene, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

„Alegerile prezidenţiale din Republica Moldova reprezintă un moment crucial pentru viitorul statului. Pe tot parcursul zilei de ieri, am fost informat permanent de către Ministerul Afacerilor Externe în legătură cu derularea scrutinului, inclusiv prin Ambasada României la Chişinău.

Îmi exprim speranţa că turul doi al alegerilor, din 13 noiembrie 2016, se va desfăşura în bune condiţii, cu respectarea standardelor europene privind derularea alegerilor, în spiritul corectitudinii și transparenţei. Subliniez, în acest context, importanţa asigurării în continuare a stabilităţii interne şi a responsabilităţii din partea întregii clase politice.

Parteneriatul Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova dintre România şi Republica Moldova trebuie dezvoltat şi aprofundat, la fel ca şi procesul de reforme în spirit european, în vederea continuării integrării europene şi în beneficiul concret al tuturor cetăţenilor Republicii Moldova”, se arată în comunicatul citat.

Scrutinul prezidențial din Republica Moldova va avea şi un tur doi. După numărarea a peste 99% din voturi, pro-rusul Igor Dodon e dat drept câştigător al primului tur, însă voturile obţinute nu au fost suficiente pentru a fi desemnat preşedintele Moldovei. În turul doi se va bate cu liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:18 - Un tânăr a intrat cu un cuțit într-o primărie din Argeș. A devenit violent
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)