Kim Jong Un și Vladimir Putin vor să consolideze prietenia dintre Coreea de Nord și Rusia: „O relație strategică de lungă durată”

Kim Jong Un și Vladimir Putin vor să consolideze prietenia dintre Coreea de Nord și Rusia: „O relație strategică de lungă durată”
Kim Jong-un, alături de Vladimir Putin / Hepta

Kim Jong Un și Vladimir Putin vor să consolideze ceea ce liderul nord-coreean o numește „relație strategică de lungă durată”, potrivit presei de stat din Pyongyang, KCNA, scrie Reuters.

Liderii celor două state și-au trimis marți, 15 august, scrisori prin care s-au angajat să-și consolideze prietenia. Textele trimise marchează cea de-a 78-a aniversare a eliberării Coreei de sub dominația Japoniei din 1910-45.

Liderii celor două state vor să consolideze „relația strategică de lungă durată”

În textul trimis lui Vladimir Putin, Kim Jong Un a scris că prietenia dintre cele două state a fost forjată de-a lungul celui de-al Doilea Război Mondial, iar acum „își demonstrează pe deplin invincibilitatea și puterea în lupta pentru a zdrobi practicile arbitrare și hegemonia imperialiștilor”.

„Sunt ferm convins că prietenia şi solidaritatea … vor fi dezvoltate în continuare într-o relaţie strategică de lungă durată, în conformitate cu cerinţa noii ere”, a mai declarat liderul nord-coreean în scrisoare.

De asemenea, Vladimir Putin a menționat în scrisoare că își dorește o consolidare a relațiilor dintre cele două state.

„Sunt sigur că vom consolida cooperarea bilaterală în toate domeniile pentru bunăstarea celor două popoare şi pentru stabilitatea şi securitatea fermă a peninsulei coreene şi a întregii Asiei de Nord-Est”, a declarat Putin în scrisoarea trimisă lui Kim Jong Un.

Recent, Coreea de Nord a interzis femeilor să mai poarte pantaloni scurți, deși temperaturile depășesc 30 de grade.

„Autoritățile opresc femeile care poartă pantaloni scurți pe străzi, spunând că nu este în conformitate cu tradiția și stilul de viață socialist. În urmă cu câțiva ani, au luat măsuri drastice împotriva fustelor cu pantaloni largi, spunând că sunt o modă japoneză”, a spus o locuitoare a provinciei nord-coreene Pyongan de Sud, pentru Radio Free Asia.

Nu de mult, Kim Jong Un l-a demis pe cel mai înalt general al armatei sale, cerând pregătiri pentru posibilitatea unui război.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`