Coreea de Sud, despre liderul nord-coreean, Kim Jong Un: ”Este în viață și bine”

Coreea de Sud, despre liderul nord-coreean, Kim Jong Un: ”Este în viață și bine”
Foto: Hepta

Moon Chung-in, consilierul pentru securitate națională al presedintelui sud-coreean Moon Jae-in, a declarat că liderul nord-coreean, ”este în viață și bine”, după ce mai multe au apărut mai multe speculații legate de starea de sănătate a lui Kim Jong Un (31 de ani), unele surse susținând că acesta ar fi decedat.

„El a rămas în zona Wonsan din 13 aprilie. Până în prezent, nu au fost detectate mișcări suspecte.”, a mai completat Moon Chung-in, într-o declarație oferită postului CNN.

După ce liderul de la Phenian nu a fost prezent la cea mai mare sărbătoare națională, ziua de naștere a bunicului său, fondatorul regimului nord-coreean, Kim Ir Sen. pe 15 aprilie, au apărut zvonurile referitoare la starea sa de sănătate.

Kim Jong Un nu a mai fost văzut în public din 11 aprilie, când a prezidat o ședință a partidului.

Și Statele Unite monitorizează informațiile conform cărora Kim este „în pericol grav după o intervenție chirurgicală”, după cum afirmă un oficial american, în timp ce altul afirmă că preocupările legate de sănătatea lui Kim sunt credibile, dar „gravitatea lor este greu de evaluat”.

Un raport al Daily NK, un ziar online cu sediul în Coreea de Sud, afirmă că liderul nord-coreean a suferit o intervenție cardiovasculară, din cauza „fumatului excesiv, obezității și a suprasolicitării”, dar se recuperează în prezent într-o vilă din provincia Hyangsan.

Mai mult, publicația susține că, după ce starea lui Kim s-a îmbunătățit, cea mai mare parte a echipei medicale s-a întors la Pyongyang, pe 19 aprilie, acesta continuând să fie supravegheat doar de câteva cadre medicale.

Infirmarea zvonurilor legate de deces par să vină și din partea ziarului de stat din Coreea de Nord, Rodong Sinmun, care a declarat că Kim Jong Un ar fi transmis mulțumiri lucrătorilor care au ajutat la remodelarea orașului Samjiyon, fapt ce nu a putut fi confirmat de către CNN, existând îndoieli legate de autenticitatea raportului.

Este binecunoscut faptul că presa nordcoreeană nu este una liberă, mass-media fiind controlată de stat, iar materialele de propagandă sunt difuzate obligatoriu.

Primul indiciu, un tren?

Un site din Coreea de Nord, 38 North, a publicat, sâmbătă, imagini din satelit ce indică prezența unui tren, „probabil aparținând lui Kim Jong Un”, care a fost dus la o gară ce servește luxosul domeniu Wonsan al lui Kim, o stațiune de pe litoralul estic al Coreei de Nord, începând cu cel puțin 21 aprilie.

Prezența trenului nu dovedește că liderul se află în acea locație, dar nici „nu acordă greutate rapoartelor” care arată însănătoșirea liderului.

Site-ul a raportat că stația în care este garat trenul este „rezervată strict pentru familia lui Kim”, aflându-se în locație undeva înainte de 21 aprilie, până pe 23 aprilie, când „părea să fie repoziționat pentru plecare”.

Kim Jong-Un, în stare vegetativă?

Mass-media din Japonia relatează că liderul nord-coreean, Kim Jong-un, este „în stare vegetativă” în urma unei operaţii cardiovasculare eşuate

Revista japoneză Shukan Gendai a raportat că liderul s-a prăbușit în timpul unei vizite într-o zonă rurală în luna aprilie, necesitând o procedură de stent în urma incidentului.

Revista a detaliat ulterior modul în care chirurgul responsabil cu operația lui Kim nu obișnuia să se ocupe de pacienți obezi și era prea nervos în timpul operației, ceea ce duce la întârzieri care l-au lăsat pe Kim într-o „stare vegetativă”.

Astfel, starea de sănătate a liderului nord-coreean ar putea fi mai gravă decât precizează rapoartele oficiale ale Coreei de Nord.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:13 - „O veveriţă are mai multe drepturi decât o fată în Afganistanul de astăzi”. Discursul ținut de Meryl Streep, cu ocazia Adunării Generale a ONU
23:57 - Cele mai bune ceaiuri pentru un somn odihnitor. Ce alte beneficii au
23:49 - Accident grav în Caraș-Severin. Un bărbat a murit după o coliziune frontală între două mașini
23:26 - Rareș Bogdan: Ciolacu minte pentru că îi este frică de baronii PSD care l-au luat captiv. PSD vrea toată puterea și este un pericol mortal pentru România
23:14 - Mihai Daraban (CCIR): Cel mai bun sondaj de opinie în rândul consumatorului este cifra de la import. INS ar trebui să fie mult mai deschis pieței (VIDEO)
23:10 - Patru bărbați suspectați că ar fi distribuit ilegal conținut pe internet au fost duși la audieri. Ar fi piratat transmisiuni ale posturilor de televiziune și alte platformelor de streaming
23:02 - O femeie din Bistrița-Năsăud a fost tâlhărită și aruncată din mașină de către șoferul care o luase la ocazie. Bărbatul a fost prins de polițiști
22:49 - Mihai Daraban (CCIR): Un brand românesc cu valoare adăugată mare nu prea avem. Acesta este păcatul țărilor foste comuniste, care dintr-o anumită relaxare au devenit subcontractori la marile concerne vest-europene (VIDEO)
22:39 - Cum poți să începi să economisești bani în fiecare lună fără să renunți la lucrurile care îți plac
22:24 - Marcel Ciolacu, despre captura record de cocaină: Un semnal important pentru a descuraja traficul de droguri. Veți avea un sprijin permanent din partea Guvernului în promovarea acțiunilor și politicilor antidrog