Kim Jong Un ar fi împlinit 40 de ani. Mister major în privința datei la care s-a născut dictatorul nord-coreean

Kim Jong Un ar fi împlinit 40 de ani. Mister major în privința datei la care s-a născut dictatorul nord-coreean
Foto: Hepta.ro / DPA Images

Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un ar fi împlinit luni vârsta de 40 de ani, însă presa de stat continuă să tacă în privința zilei sale de naștere, potrivit Reuters.

Kim Jong Un ar fi împlinit 40 de ani, luni, 8 ianuarie 2024

Se crede că actualul lider nord-coreean s-a născut pe 8 ianuarie, însă data nu a fost confirmată niciodată de regimul său opac. Guvernul SUA susține că anul nașterii lui Kim Jong Un este 1984, ceea ce ar însemna că astăzi a împlinit 40 de ani.

Zilele de naștere ale predecesorilor săi, tatăl și bunicul său, sunt sărbători naționale în Coreea de Nord.

Presupusa dată a nașterii lui Kim Jong Un a trecut întotdeauna fără să fie menționată în presa sau în calendarele țării comuniste.

Cel mai aproape de o confirmare am fost în ianuarie 2020, când autoritățile au recunoscut că dictatorul nord-coreean a primit felicitări cu ocazia zilei de naștere din partea lui Donald Trump, însă nici atunci nu a fost menționată data exactă.

În acest an, agenția publică de presă KCNA a arătat imagini cu Kim Jong Un, fiica lui și oficiali de rang înalt într-o vizită la o fermă de găini.

Serviciile de informații din Coreea de Sud estimau recent că fiica lui Kimg Jong Un, cunoscută ca „Ju-ae”, ar putea fi posibila sa succesoare.

Guvernul nord-coreean este sub un regim aspru de sancțiuni din cauza programului nuclear și a programelor de rachete balistice, precum și pentru încălcări ale drepturilor omului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`