Kim Jong Un a supravegheat testul lansatoarelor multiple de rachete. Aceasta este „o ocazie de a demonstra clar consecinţele cu care se vor confrunta rivalii noştri dacă ne vor provoca”

Kim Jong Un a supravegheat testul lansatoarelor multiple de rachete. Aceasta este „o ocazie de a demonstra clar consecinţele cu care se vor confrunta rivalii noştri dacă ne vor provoca”
Foto: Hepta - DPA Images

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat recent testele unui sistem lansator multiplu de rachete, conform fotografiilor publicate vineri de agenția oficială de presă KCNA.

Testul a verificat lansarea a 18 proiectile

Imaginile publicate îl arată pe Kim Jong Un, îmbrăcat într-o jachetă de piele maro și înconjurat de generalii săi, zâmbind în fața lansării simultane a 18 proiectile. Potrivit raportului KCNA, testul a implicat „subunităţi foarte mari de lansatoare multiple de rachete”. Fotografiile de la aceste exerciții arată un lansator de rachete de calibru de 600 de milimetri, despre care Coreea de Nord afirmă că este capabil să tragă focoase nucleare.

Manevrele sunt „o ocazie de a demonstra clar consecinţele cu care se vor confrunta rivalii noştri dacă ne vor provoca”, potrivit KCNA.

Phenianul a declarat că rachetele lansate „au atins cu precizie o insulă ţintă aflată la 365 de kilometri distanţă”, iar statul „nu va ezita să efectueze un atac preventiv invocând oricând dreptul la autoapărare”.

Kim Jong Un a participat la primul exercițiu privind activitatea nucleară

Aceste teste vin pe fondul tensiunilor din Peninsula Coreeană. Armata Coreei de Sud a anunțat joi că a detectat lansarea a aproximativ zece rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, potrivit Adevărul.ro. 

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american a denunţat un „comportament periculos care ameninţă grav Peninsula Coreeană”.

Coreea de Nord a organizat pe 20 mai primul exercițiu militar de simulare a „activării nucleare”, sub supervizarea liderului Kim Jong Un.  Liderul nord-coreean „a condus un exerciţiu tactic combinat simulând un contraatac nuclear implicând lansatoare de rachete multiple de mărime foarte mare”, a anunţat KCNA. Agenția a anunțat că liderul nord-coreean şi-a exprimat „marea sa satisfacţie privind rezultatul exerciţiului”.

Armata sud-coreeană a confirmat că Phenianul a efectuat o serie de lansări de rachete balistice cu rază scurtă de acțiune în aceeași zi, o informație confirmată și de către autoritățile japoneze. Rachetele au fost lansate din regiunea Phenian și au căzut în apele din estul peninsulei coreene.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`