Keir Starmer promite că va proteja comunitățile pe fondul temerilor unor noi revolte conduse de extrema dreaptă

Keir Starmer promite că va proteja comunitățile pe fondul temerilor unor noi revolte conduse de extrema dreaptă

Keir Starmer a promis că comunitățile vor fi „în siguranță”, în timp ce țara se pregătește pentru o escaladare a violențelor de stradă miercuri.
Premierul a prezidat marți seara o ședință a comitetului de urgență Cobra a guvernului, a doua în două zile, pentru a coordona răspunsul la evenimentele violente din ultimul timp.

Peste 400 de persoane au fost deja arestate

Forțele de poliție se pregăteau pentru o zi potențial mai aglomerată miercuri, în timp ce monitorizează rapoartele privind cel puțin 30 de posibile revolte, anunță The Guardian.

După întâlnirea Cobra, Starmer a spus despre comunitățile vizate de extrema dreaptă: „Vor fi în siguranță. Facem tot ce putem pentru a ne asigura că acolo unde este nevoie de un răspuns al poliției, acesta va veni imediat.

Evident că este o situație dificilă, cu violențele care se desfășoară în mai multe locuri diferite în același timp, dar tocmai de aceea am ținut a doua mea întâlnire Cobra astăzi pentru a coordona răspunsul și pentru a obține siguranța că avem o poliție adecvată, că suntem capabili să facem față acestor evenimente.”

Peste 400 de persoane au fost arestate în legătură cu revoltele și dezordinea din întreaga țară de la înjunghierea din Southport de săptămâna trecută, numărul fiind așteptat să crească în zilele următoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`