Kamala Harris și-a mărit avansul în sondaje față de Donald Trump

Kamala Harris și-a mărit avansul în sondaje față de Donald Trump
În imagine: Vicepreşedinta SUA, Kamala Harris. Sursă foto: Hepta - Zuma Press / Bob Karp

Kamala Harris a luat un avans de 8 puncte procentuale față de Donald Trump, potrivit unui nou sondaj. Sondajul, realizat de Facultatea de Drept Marquette între 24 iulie și 1 august, arată că, atunci când sunt incluși candidați terți, Harris este lider printre alegătorii probabili cu 50 la sută din voturi față de 42 la sută a lui Trump. Creșterea lui Harris a îmbunătățit poziția democraților din luna mai, când Trump conducea cu 44% din voturi față de 41% ale lui Joe Biden, potrivit newsweek.com.

Harris este, de asemenea, lider în rândul alegătorilor înregistrați, cu 47% din voturi față de 41% a lui Trump. În ultimul sondaj al facultății de drept Marquette din mai, Trump a fost cu trei puncte înaintea lui Biden în rândul alegătorilor înregistrați, asigurând 40 la sută din voturi față de cele 37 la sută ale președintelui.

De asemenea, Harris își conduce adversarul într-o confruntare directă, cu sprijinul a 52% dintre alegătorii înregistrați, în timp ce Trump este alegerea pentru 48%.

Dintre alegătorii probabili, Harris a primit 53 la sută, iar Trump 47 la sută. Rezultatele includ alegătorii care inițial nu l-au ales pe Harris sau Trump, dar care apoi au fost întrebați pe cine ar vota dacă ar trebui să aleagă.

Avantajul pentru Harris marchează o îmbunătățire substanțială a democraților într-o formație în față, după ce sondajul Marquette Law School din mai a arătat că Biden și Trump au fost la egalitate între alegătorii înregistrați, în timp ce Trump a fost favorizat de 51% dintre alegătorii probabili, iar Biden de 49% .

Urmăriți B1TV.ro și pe
`