Judecătorul din New York a ridicat parțial ordinul de tăcere pentru Trump: Fostul președinte poate acum să comenteze public în legătură cu procesul

Judecătorul din New York a ridicat parțial ordinul de tăcere pentru Trump: Fostul președinte poate acum să comenteze public în legătură cu procesul
Foto: Hepta - Zuma Press / Al Grillo Zuma Press WireService

Un judecător a ridicat parțial o ordonanță care-l obliga pe Donald Trump să păstreze tăcerea în mod public, în legătură cu procesul său privind finanțele.

Trump a atacat-o pe fiica judecătorului anterior pe rețelele de socializare

Trump are acum voie să facă comentarii publice despre martorii din caz și să vorbească în general despre jurații din procesul său, a scris judecătorul Juan Merchan într-o decizie de marți.

Fostului președinte i se interzice încă să vorbească public despre personalul instanței, procurorii și familiile acestora.
Identitățile juraților – ținute secrete din cauza naturii procesului – vor rămâne, de asemenea, protejate, a spus judecătorul Merchan.
Trump s-a pronunțat frecvent împotriva ordinului de tăcere, despre care el susține că este neconstituțional.

Într-o declarație de marți, purtătorul de cuvânt a numit decizia judecătorului Merchan „o altă decizie ilegală a unui judecător extrem de conflictual”.

Judecătorul Merchan a impus pentru prima dată un ordin de tăcere asupra lui Trump la sfârșitul lunii martie, dar l-a extins o săptămână mai târziu, după ce Trump a atacat-o pe fiica judecătorului pe rețelele de socializare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`