Josep Borrell, șeful diplomației UE: Vladimir Putin a fost slăbit de rebeliunea Wagner. Un Putin slăbit e un pericol mai mare

Josep Borrell, șeful diplomației UE: Vladimir Putin a fost slăbit de rebeliunea Wagner. Un Putin slăbit e un pericol mai mare
Sursa Foto: Hepta - DPA Images / Alexandros Michailidis

Josep Borrell, șeful diplomației UE, a avertizat, la sosirea la Consiliul European de la Bruxelles, că rebeliunea grupului de mercenari Wagner l-a „slăbit” pe Vladimir Putin, iar „un Putin slăbit reprezintă un pericol mai mare”.

Atât Borrell, cât și preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, au pledat pentru continuarea sprijinului militar și financiar pentru Ucraina, informează agențiile de presă internaționale.

Liderii UE și NATO avertizează asupra pericolului pe care-l reprezintă Putin după rebeliunea Wagner

Borrell a spus că Putin a fost „slăbit” de rebeliunea Wagner, iar „un Putin slăbit reprezintă un pericol mai mare”.

Acesta a mai susținut că există un risc de „instabilitate” pentru Rusia și că Putin a trecut la o „curățenie internă” cu arestarea generalilor. Liderul de la Kremlin vrea astfel să vadă „cine se află în spatele acestei încercări de rebeliune”.

Și preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat că rebeliunea Wagner a arătat că există „fisuri adânci” în regimul creat de Putin și că acesta „va avea consecinţe pentru noi”.

UE și NATO continuă să sprijine Ucraina

În acest context, șefii UE, dar și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, au pledat pentru continuarea sprijinului pentru Ucraina.

„E important să sporim sprijinul pentru Ucraina, pentru capacitatea sa militară şi ajutorul financiar”, a spus șefa CE.
La rândul său, Stoltenberg a insistat: „Trebuie să sprijinim în continuare Ucraina pentru ca aceasta să rămână o ţară suverană şi independentă”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`