Jon Landau a murit la 63 de ani. Producătorul a fost premiat cu Oscar pentru „Titanic” și Avatar”

Jon Landau a murit la 63 de ani. Producătorul a fost premiat cu Oscar pentru „Titanic” și Avatar”
Sursa foto: Captură video - YouTube

Jon Landau, celebrul producător care a fost premiat cu Oscar pentru „Titanic” și „Avatar”, a murit la 63 de ani, informează The Guardian.

„Titanic” este primul film care a avut încasări de un miliard de dolari la nivel global, Jon Landau reușind să depășească performanța cu „Avatar” și „Avatar: Calea Apei”.

Producătorul Jon Landau a murit la 63 de ani

Alan Bergman, co-preşedinte al Disney Entertainment, a anunţat decesul lui Landau sâmbătă, într-un comunicat în care nu a fost precizată cauza decesului.

„Jon a fost un vizionar al cărui talent extraordinar şi pasiune au adus la viaţă pe marele ecran unele dintre cele mai de neuitat poveşti. Contribuţiile sale remarcabile la industria cinematografică au lăsat o amprentă de neşters şi va fi profund regretat. A fost un producător emblematic şi de succes, dar o persoană şi mai bună şi o adevărată forţă a naturii care i-a inspirat pe toţi cei din jurul său”, a declarat Bergman.

Jon Landau s-a făcut remarcat încă din anul 1997, când „Titanic” a devenit primul film cu încasări de un miliard de dolari în box office-ul mondial. Recordul a fost depășit tot de Landau în 2009, cu „Avatar”, și în 2022, cu „Avatar: Calea Apei”.

Producătorul era căsătorit de aproape 40 de ani cu Julie Landau şi au doi copii, Jamie şi Jodie Landau.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`