Joe Biden:„Politica nu trebuie să fie un câmp de luptă, Doamne ferește, o scenă a crimei”. Președintele SUA își va reîncepe campania electorală

Joe Biden:„Politica nu trebuie să fie un câmp de luptă, Doamne ferește, o scenă a crimei”. Președintele SUA își va reîncepe campania electorală
RALEIGH, NORTH CAROLINA, UNITED STATES - JUNE 28: U.S. President Joe Biden and U.S. First Lady Jill Biden (not seen) deliver remarks at a campaign rally post-2024 CNN Presidential Debate at the Jim Graham Building at the North Carolina State Fairgrounds in Raleigh, North Carolina, United States on June 28, 2024. Kyle Mazza / Anadolu/ABACAPRESS.COM

Președintele Joe Biden a cerut ca „temperatura” din zona politicii să fie răcită după tentativa de asasinare a lui Donald Trump. „Politica nu trebuie să fie niciodată un câmp de luptă literalmente, Doamne ferește, o scenă a crimei”, a spus el, citat de BBC.

Trump nu vrea să lase pe nimeni să-i încurce campania

Oponentul său, Donald Trump, care a fost împușcat în ureche în timpul mitingului de sâmbătă, le cere americanilor „să rămână uniți” după atac. El a sosit la Milwaukee pentru Convenția Națională Republicană (RNC), care se desfășoară conform planului.

Omul înarmat – Thomas Crooks, 20 de ani – a fost împușcat și ucis de Serviciul Secret la evenimentul de campanie din Pennsylvania, dar motivul său rămâne un mister.

Dispozitive suspecte” au fost găsite în mașina lui, spun oficialii, și au fost chemați experți în bombe.
Serviciul Secret spune că „nu anticipează nicio modificare operațională” în ce privește securitatea de la Convenția Națională Republicană, în această săptămână.

Trump a postat pe rețelele de socializare că s-a gândit să-și amâne călătoria cu două zile, „dar tocmai am decis că nu pot permite unui „om înarmat” sau potențial asasin să forțeze modificarea programului sau orice altceva”.

Atacul asupra lui Trump a pus un accent mai mare pe siguranța și securitatea evenimentului, care începe luni pe arena care găzduiește echipa de baschet NBA Milwaukee Bucks.

Trump a declarat pentru Washington Examiner că își rescrie discursul, pe care era de așteptat să-l țină joi seară, după ce va fi nominalizat oficial, pentru a se concentra pe unitate în urma împușcăturii.

July 13, 2024, Butler, Pennsylvania, USA: DONALD TRUMP, 78, has very close call, as former President is bloodied, yet okay, in a multiple round assassination attempt. American Republican politician was speaking to a large crowd, was immediately rushed off stage after gunfire, in the middle of his campaign rally, on a sunny blue skied Saturday afternoon. Bullet pierced Trump’s right ear. A rally attendee was killed in. A defiant Trump, shouted ”Fight! Fight! Fight!” with a bloody face as he left the stage, surrounded by the Secret Service agents, pumped his fist high in the air. Trump’s stated on social media that he is ”fine”. (Credit Image: © Hu Yousong/Xinhua via ZUMA Press)

Aproximativ 50.000 de persoane sunt așteptate să participe la reuniunea de patru zile de spectacol și politică, în timp ce partidul își prezintă alegătorii înaintea alegerilor generale din noiembrie.

Biden își va relua, marți, campania electorală

Președintele Biden va primi luni informații de la oficialii în securitatea națională și de la forțele de ordine, apoi va acorda un interviu la NBC.
După aceea, intenționează să reia campania electorală, arată un program de la Casa Albă.

Biden și-a suspendat sâmbătă activitățile de campanie după încercarea de asasinat asupra lui Trump.
În interviul NBC, Biden își va prezenta viziunea pe care a prezentat-o ​​în discursul său de la Biroul Oval despre cum să „punem capăt odată pentru totdeauna violenței politice în această țară”, potrivit unui oficial de campanie.

„În urma interviului președintelui de luni seară, democrații vor continua să arate contrastul între viziunea noastră pozitivă pentru viitor și agenda lui Trump și a republicanilor pe parcursul săptămânii”, a adăugat oficialul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`