Joe Biden: Suntem pe drumul cel bun pentru a câștiga aceste alegeri

Joe Biden: Suntem pe drumul cel bun pentru a câștiga aceste alegeri
foto: Hepta.ro / DPA Images / Aimee Dilger

Joe Biden, candidatul democraților la președinția SUA, a oferit o serie scurtă de declarații în prezența unor susținători entuziaști, la un eveniment de tip drive-in din Wilmington, Delaware, unde fostul vicepreședinte și familia sa au urmărit numărătoarea voturilor.

Fostul vicepreședinte Joe Biden, încrezător că va câștiga alegerile prezidențiale din SUA

„Știam că asta o să dureze”, a spus Joe Biden, care a mărturisit că este de părere că întrecerea se va întinde și pe ziua de miercuri. „Ne simțim bine” în ceea ce privește rezultatele”, „chiar” ne simțim, a spus fostul vicepreședinte, potrivit CBS News.

Joe Biden s-a arătat încrezător că în cele din urmă va reuși să se impună în Arizona, Michigan, Wisconsin și Pennsylvania, argumentând că lupta electorală nu este încheiată „până nu este numărat fiecare vot”.

„Sunt aici în această seară să vă spun că suntem pe drumul cel bun pentru a câștiga aceste alegeri. Sunt optimist cu privire la deznodământ”, a subliniat Joe Biden.

Fostul vicepreședinte american le-a mulțumit susținătorilor săi pentur că s-au prezentat la urne și i-a îndemnat să rămână încrezători: „Vom câștiga asta”.

Potrivit proiecțiilor Fox News, Arizona a devenit primul stat care, deși a fost câștigat de Donald Trump în anul 2016, în 2020 s-a înclinat în favoarea lui Joe Biden. Cu toateacestea, aceleași proiecții arată că președintele în exercițiu conduce în Pennsylvania, Michigan și Wisconsin – situație care, dacă se concretizează, ar putea cântări decisiv în ecuația finală.

Cristian Diaconescu și Iulian Fota, despre cursa către Casa Albă, în direct pe B1 TV

Fostul ministru Cristian Diaconescu și Iulian Fota, director general al Institutului Diplomatic Român, au comentat alegerile prezidențiale din SUA și contextul social în care se desfășoară, marți dimineață, în direct pe B1 TV.

„Nu prea ne așteptam, pentru că sondajele de opinie, evaluările sociologice arătau – cel puțin cele integrate la nivel național – un avantaj în campania electorală pentru Biden de cel puțin 7,2 procente. Iată că jocul este mult mai strâns. Ne amintim de 2016, de perioadele anterioare. Apar dezvoltări interesante. Se pare că pe votul popular Trump are un rezultat mai bun, în zona electorilor însă diferența pare că este în acest moment în favoarea luiJoe Biden. Sigur că toate aceste momente electorale apar pe un fundal foarte complicat în Statele Unite. Sunt linii de divizare în societatea americană extrem de serioase, cum poate în ultimul secol nu s-au mai întâlnit în campaniile electorale. Există extreme, care s-au amenințat reciproc, extremă stângă sau extremă dreaptă, care au generat la un moment dat o stare de tensiune destul de complicată la nivelul societății americane. Casa Albă a fost înconjurată cu un zid non-escaladare. Se spune în câteva state americane, magazinele de arme și muniție au fost golite, au fost cumpărate arme, dar până în acest moment la nivel național, în America, din fericire nu au apărut incidentele pe care unii le așteptau. A existat și o campanie mediatică foarte complicată, fake news, manipulări, război hibrid, având alegerile țintă și evident cei doi candidați”, a declarat fostul ministruCristian Diaconescu.

Iulian Fota a explicat că„alegerile acestea ne vor ține în tensiune încă multe ore de acum încolo, pentru că rezultatul este foarte strâns, competiția este acerbă și pentru că mai sunt și acele voturi exprimate timpuriu, și înțeleg că va dura puțin până sunt numărate și acele voturi, și vom ști rezultatul complet, final. De aceea nu trebuie să ne grăbim să interpretăm ceea ce vedem în acest moment pe televiziuni ca rezultate finale, ele sunt preliminare și cu o doză destul de mare de incertitudine. Mass media e polarizată în Statele Unite. De altfel, toată țara este polarizată. America cred că este în cea mai polarizată stare a ei măcar de la căderea comunismului, în ultimii 30 de ani, dacă nu cumva poate și după Al Doilea Război Mondial. Această polarizare politică inevitabil a dus la polarizarea mass media. Sunt cunoscute companiile de televiziune care îi sprijină pe democrați și simpatizează cuJoe Biden, așa cum și susținătorii domnului Trump, atât în zona de media scrisă, cât și în zona de televiziune, sunt bine cunoscuți, deci să nu ne mire că există o influență atât la unii, cât și la ceilalți – și lucrul acesta trebuie luat în calcul atunci când vedem rezultatele acestea preliminare”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie