Joe Biden și-a anunțat oficial candidatura la un nou mandat de președinte

Joe Biden și-a anunțat oficial candidatura la un nou mandat de președinte
Foto: Hepta/Abaca Press / Pool/ABACA.

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, și-a anunțat oficial candidatura pentru un nou mandat la Casa Albă, conform Antena 3.

Biden a făcut anunțul pe contul personal de Twitter. „Fiecare generație are un moment în care trebuie să se ridice pentru sprijinirea democrației, pentru apărarea libertăților fundamentale. Cred că acesta este momentul nostru. De aceea candidez pentru realegerea în funcția de președinte al Statelor Unite. Fiți alături de noi. Haideți să terminăm treaba”, a scris Biden pe Twitter.

Every generation has a moment where they have had to stand up for democracy. To stand up for their fundamental freedoms. I believe this is ours.

That’s why I’m running for reelection as President of the United States. Join us. Let’s finish the job. https://t.co/V9Mzpw8Sqy pic.twitter.com/Y4NXR6B8ly

— Joe Biden (@JoeBiden) April 25, 2023

Videoclipul începe cu imagini din timpul asaltului asupra Capitoliului a adepților lui Donald Trump din 6 ianuarie 2021.

„Aceasta a fost munca mea în primul mandat – să lupt pentru democrația noastră. Nu ar trebui să fie o problemă de partid, de culoare politică. Să lupt pentru apărarea drepturilor noastre, pentru a garanta că toți sunt tratați în mod egal. Și că fiecare are șanse oneste de reușită. Dar extremiștii MAGA (Make America Great Again, Să facem America măreață din nou, slogan al lui Donald Trump, n.r.) se încolonează să atace fundamentele libertății, să taie asigurările sociale pentru care ați plătit o viață întreagă, în același timp cu reducerea taxelor pentru bogați, să dicteze deciziile medicale pentru femei, să cenzureze cărți și să le spună oamenilor pe cine au voie să iubească.
Și toate astea, în timp ce fac mai dificilă posibilitatea ca voi să votați”, continuă mesajul liderului de la Casa Albă, intercalat cu imagini în care apare alături de vicepreședintele Kamala Harris, foarte puțin vizibilă, altfel, în acest prim mandat al lui Biden.

Joe Biden: „Să terminăm treaba pe care am început-o”

„Problema cu care ne confruntăm este dacă în anii ce vin este dacă vom avea mai multe sau mai puține drepturi, mai multă sau mai puțină libertate. Știu care doresc să fie răspunsul la aceste întrebări, și cred că știți și voi (…) Nu e timpul mulțumirii de sine. Candidez pentru a fi reales, întucât cunosc America. Știu că suntem oameni buni și de nădejde. Știu că suntem, încă, o țară care crede în cinste și respect, în tratarea fiecăruia cu demnitate, în care ura nu primește adăpost (…)
Așa că, dacă sunteți alături de mine, mergeți la joebiden.com și semnați. Haideți să terminăm treaba. Știu că putem. Pentru că este vorba de Statele Unite ale Americii. Pentru că, pur și simplu nimic, nu există nimic pe care să nu-l putem face dacă lucrăm împreună”, susține Joe Biden, al cărui clip se încheie cu un mesaj scris care pare să fie sloganul său de campanie: „Let’s finish the job” (Să terminăm ce am început.”)

În Partidul Democrat nu s-a evidențiat niciun rival serios pentru Biden

Joe Biden ar împlini 86 de ani la sfârșitul celui de-al doilea mandat, dar acesta consideră că realizările sale și experiența de peste 50 de ani la Washington vor conta mai mult decât vârsta sa.

El nu își face probleme pentru câștig, deoarece este de părere că nu s-au evidențiat rivali de anvergură.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie