Joe Biden se va întâlni cu Xi Jinping luna viitoare, în SUA, pentru o „conversație constructivă” / Pe ce ar trebui să se bazeze relațiile bilaterale

Joe Biden se va întâlni cu Xi Jinping luna viitoare, în SUA, pentru o „conversație constructivă” / Pe ce ar trebui să se bazeze relațiile bilaterale
Sursa foto: Twitter - @ourgoodtruenews

Echipa președintelui Joe Biden și echipa omologului său chinez Xi Jinping au semnat un acord în privința unei întâlniri între cei doi lideri în luna noiembrie, la San Francisco. Ca acest lucru să se întâmple, cele două echipe trebuie să pună la punct mai multe detalii, potrivit unui înalt oficial al administrației americane, relatează Reuters.

Subiectul pe care îl vor aborda cei doi președinți

Comentariile au venit după ce purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat că președintele american și cel chinez vor să aibă o „conversație constructivă” în marja forumului de cooperare economică Asia-Pacific.

Xi Jinping a declarat că Beijingul este gata de o cooperare cu Washingtonul dacă vor gestiona diferențele și dacă vor lucra împreună pentru a trece provocările internaționale.

De asemenea, președintele chinez a mai vorbit și despre capacitatea Washingtonului și a Beijingului în stabilirea unei maniere „corecte” de a se înțelege că va fi crucială pentru lume.

Relațiile bilaterale stabile ar trebui să aibă la bază principiile de „respect reciproc, coexistență pașnică și cooperare reciprocă avantajoasă”, potrivit lui Xi Jinping.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`