Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din SUA: „Este în interesul partidului meu și în al țării să fac un pas în spate” / A anunțat că o susține pe Kamala Harris

Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din SUA: „Este în interesul partidului meu și în al țării să fac un pas în spate” / A anunțat că o susține pe Kamala Harris
Foto: Hepta - DPA Images / Bernd von Jutrczenka

Președintele în exercițiu al Statelor Unite, Joe Biden, a anunțat, duminică, că a decis să nu mai candideze pentru un nou mandat, potrivit CNN. Democratul, care va rămâne în funcție până la încheierea mandatului, și-a exprimat susținerea pentru Kamala Harris, actuala sa vicepreședintă.

Joe Biden s-a retras din cursă

Liderul american a făcut anunțul într-o postare pe rețelele sociale.

„Și deși intenția mea a fost să candidez pentru încă un mandat, consider că este în interesul partidului meu și în al țării să fac un pas în spate și să mă concentrez doar pe îndeplinirea sarcinilor mele de Președinte pentru restul mandatului”, a declarat Joe Biden, duminică, într-o postare pe X.

„Mă voi adresa națiunii în această săptămână cu mai multe detalii despre decizia mea”, a adăugat președintele în exercițiu.

„A fost cea mai mare onoare a vieții mele să vă servesc ca Președinte”, a mai declarat Biden.

Președintele era tot mai presat să facă un pas în spate

Prima dezbatere prezidențială a alegerilor americane din 2024 a fost un fiasco total pentru președintele în vârstă de 81 de ani.

Prestația catastrofală a lui Joe Biden a relansat preocupările legate de vârsta și starea sa de sănătate și i-a făcut pe colegii săi democrați să îi pună la îndoială atât capacitatea de a-l învinge pe Donald Trump la scrutinul din 5 noiembrie, cât și capacitatea de a îndeplini un nou mandat prezidențial.

Problemele reliefate de dezbatere au fost alimentate și de o nouă serie de gafe comise de președintele în exercițiu al Statelor Unite. Recent, Joe Biden l-a confundat pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu rivalul său din Rusia, Vladimir Putin.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`