Joe Biden, primul interviu după câștigarea alegerilor prezidențiale din SUA: „Președintele Trump a schimbat peisajul. A devenit America singură”

Joe Biden, primul interviu după câștigarea alegerilor prezidențiale din SUA: „Președintele Trump a schimbat peisajul. A devenit America singură”
Sursa Foto: www.politico.com

Joe Biden, președintele ales al SUA, a acordat primul interviu după alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, deși rezultalele oficiale nu au fost încă anunțate. Biden a vorbit, interviu exclusiv pentru NBC, despre tranziția de la administrația Trump, promițând schimbări majore și despre strategia pe care o are în vedere în lupta contra virusului COVID-19.

Joe Biden, primul interviu după câștigarea alegerilor prezidențiale din SUA

Deși a acuzat fraude electorale la numărarea voturilor din mai multe state-cheie și a avut diverse demersuri în Justiție pentru a demonstra acest lucru,Donald Trump, președintele în exercițiu al Statelor Unite ale Americii, a dat undă verde procesului de tranziţie spre Administrația Biden, pentru ca echipa de tranziţie a democratului să primească informaţii clasate top-secret şi să existediscuții între echipele mixtela nivel de ministere.

„Cu toate acestea, în interesul superior al ţării noastre, recomand”ca agenţia guvernamentală responsabilă pentru transferul de putere să facă„ceea ce este necesar în ceea ce priveşte protocoalele şi am cerut echipei mele să facă acelaşi lucru”, a scrisDonald Trump, pe Twitter.

„Deja se lucrează să pot primi briefingul prezidențial zilnic. Încercăm să luăm legătura cu echipa de la Casa Albă care se ocupă de gestionarea crizei COVID și să vedem cum vom distribui vaccinul și cum va ajunge acesta la persoanele care au nevoie de el, deci nu cred că suntem atât de mult în urma calendarului cum credeam până acum”, a declarat noul președinte al SUA în interviu.

De asemenea, Biden a mai afirmat că America s-a schimbat foarte mult în timpul administrației Trump.

„Trăim într-o cu totul altă lume decât în vremea administrației Obama-Biden. Președintele Trump a schimbat peisajul. A devenitAmerica în primul rând. A devenitAmerica singură”, a mai arătat președintele-ales.

În ceea ce privește strategia împotriva COVID și alte subiecte pe care le are în agenda de lucru, Joe Biden a menționat că:

„Voi trimite o lege a imigrației în Senat, prin care peste 11 milioane de oameni care trăiesc fără documente în America vor putea obține cetățenia. De asemenea, voi îndrepta câteva ordine executive care, cred eu, au avut un impact foarte dăunător asupra climei și sănătății noastre, de la metan până la o întreagă paletă de alte lucruri pe care le-a făcut președintele”

Joe Biden, cel mai vârstnic președinte din istoria SUA

Joe Biden a împlinit recent 78 de ani, devenind astfel cel mai vârstnic președinte din istoria SUA. Dealtfel, acesta este mai bătrân decât 94% din cetățenii americani în viață și mai bătrân decât 96% dintre toți oamenii care trăiesc pe planetă, potrivit datelor demografice ale ONU, raportate dectvnews.

Astfel, Biden va fi considerat drept cel mai în vârstă președinte din istoria națiunii, devansându-l peRonald Reagan, care a părăsit Casa Albă în 1989, când avea 77 de ani. Joe Biden este deja mai bătrân decât alți 27 de președinți ai Statelor Unite la vârsta decesului lor, având cu 14 ani mai mulți decât Franklin D. Roosevelt și 13 mai mulți decât Lyndon B. Johnson când aceștia au decedat.

„Sunt un democrat mândru, dar voi conduce ca un președinte american. Voi munci mult pentru cei care nu au votat pentru mine și voi munci mult pentru cei care m-au votat”, a subliniat Biden.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`