Joe Biden, mesaj de Ziua Recunoștinței: Suntem în război cu coronavirusul, nu unul împotriva celuilalt

Joe Biden, mesaj de Ziua Recunoștinței: Suntem în război cu coronavirusul, nu unul împotriva celuilalt
Sursa Foto: www.politico.com

În contextul Zilei Recunoștinței, Joe Biden, președintele ales al SUA, a făcut un apel către americani, cerându-le ca acum, mai mult ca oricând, să fie uniți deoarece țara va avea de înfruntat o iarnă lungă și dificilă din cauza pandemiei de COVID-19, relateazăBBC News.

Joe Biden, mesaj de Ziua Recunoștinței

„Suntem în război cu coronavirusul, nu unul împotriva celuilalt. Cred că aceste vremuri tulburi de disensiune şi demonizare vor face loc unui an de lumină şi unitate. Democraţia noastră a fost pusă la încercare anul acesta. Şi iată ce am învăţat: poporul acestei naţiuni a fost la înălţime”, a transmis Biden.

În același timp, acesta i-a îndemnat pe oameni să evite tradițiile de sărbători care prezintă un nivel ridicat de risc, având în vedere că numărul infectărilor este în continuare foarte mare.

De asemenea, democratul nu a ratat șansa de a aminti că americanii nu vor accepta niciodată ca rezultatul alegerilor libere să nu fie respectat, făcând referire la contestațiile în instanță pe care Donald Trump, actualul președinte, le inițiază constant.

„În America, avem alegeri libere şi corecte şi respectăm rezultatele. Locuitorii şi legile acestei ţări nu vor accepta altceva”, a avertizat Biden.

Joe Biden, primul interviu după câștigarea alegerilor prezidențiale din SUA

Pentru prima dată după alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, Biden a vorbit, într-uninterviu exclusiv pentru NBC, despre tranziția de la administrația Trump, promițând schimbări majore.

Biden a mai afirmat că America s-a schimbat foarte mult în timpul administrației Trump.

„Trăim într-o cu totul altă lume decât în vremea administrației Obama-Biden. Președintele Trump a schimbat peisajul. A devenitAmerica în primul rând. A devenitAmerica singură”, a arătat președintele-ales.

Deși a acuzat fraude electorale la numărarea voturilor din mai multe state-cheie și a avut diverse demersuri în Justiție pentru a demonstra acest lucru,Donald Trump, președintele în exercițiu al Statelor Unite ale Americii, a dat undă verde procesului de tranziţie spre Administrația Biden, pentru ca echipa de tranziţie a democratului să primească informaţii clasate top-secret şi să existediscuții între echipele mixtela nivel de ministere.

„Cu toate acestea, în interesul superior al ţării noastre, recomand”ca agenţia guvernamentală responsabilă pentru transferul de putere să facă„ceea ce este necesar în ceea ce priveşte protocoalele şi am cerut echipei mele să facă acelaşi lucru”, a scrisDonald Trump, pe Twitter.

Apoi, liderul de la Casa Albă a revenit, îndemnându-și suporterii să contribuie la răsturnarea rezultatului alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie, reluând acuzațiile nefondate privind frauda electorală.

„Trebuie să inversăm aceste alegeri”, a spus el. Democraţii „au trişat. A fost un scrutin fraudulos”, susține Trump.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`