Joe Biden merge mai departe, sfidător la adresa criticilor săi, în ciuda faptului că l-a prezentat pe Zelenski drept președintele Putin, în noua sa gafă de la conferința de presă NATO

Joe Biden merge mai departe, sfidător la adresa criticilor săi, în ciuda faptului că l-a prezentat pe Zelenski drept președintele Putin, în noua sa gafă de la conferința de presă NATO
Președintele american Joe Biden. Sursa foto: Hepta - Abaca Press / Pool/ABACA

Într-o conferință de presă critică menită să-l facă să continue sau să întrerupă campania prezidențială, Joe Biden și-a apărat palmaresul de politică externă, chiar dacă se confrunta cu un val de întrebări privind starea sa mentală și, într-o altă gafă, l-a prezentat pe Zelenski drept președintele Putin.

Biden a insistat că va rămâne candidatul democraților la președinție

Biden a oferit observații ample despre probleme spinoase de politică externă, inclusiv concurența cu China și războiul Israel-Hamas, în care a spus că l-a avertizat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu să nu ocupe Fâșia Gaza.

El a spus că a vorbit direct cu Xi Jinping să nu mai ofere sprijin pentru războiul Rusiei în Ucraina, dar nu și cu Vladimir Putin: „Nu am niciun motiv să vorbesc cu el chiar acum”.

Biden, în vârstă de 81 de ani, a insistat că va rămâne în cursă, în ciuda apelurilor din partea unora din partidul său de a renunța și de a permite unei alte persoane, inclusiv Harris, să candideze la alegerile din noiembrie.

La scurt timp după ce a terminat de vorbit, congresmanul din Connecticut Jim Himes, democratul de rang înalt din comisia de informații a Camerei, i-a cerut lui Biden să renunțe din campanie.

Biden l-a prezentat pe Volodimir Zelenski drept președintele Putin

Biden a spus că nu va părăsi cursa decât dacă sondajele îi arată că nu are nicio șansă de a câștiga împotriva lui Trump, chiar dacă ar arăta că șansele pe care le are Harris la alegeri sunt mai mari decât ale lui.

Cu toate acestea, el a spus că și Harris era calificată să fie președinte, deși a confundat-o cu Trump. „Nu l-aș fi ales pe vicepreședintele Trump pentru a fi vicepreședinte, dacă nu ar fi calificat să fie președinte”, a spus el, citat de The Guardian.


Această gafa a fost agravată și mai mult de faptul că l-a prezentat pe președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, drept „președintele Putin” cu câteva ore mai devreme, înainte de a se corecta și de a spune „o să-l învingem pe Putin”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`