Joe Biden la Tel Aviv: Hamas „a comis atrocități atât de grave încât a făcut ca Isis să pară oarecum rațional”.

Joe Biden la Tel Aviv: Hamas „a comis atrocități atât de grave încât a făcut ca Isis să pară oarecum rațional”.
sursă foto: captură YT

Joe Biden și Benjamin Netanyahu susțin o conferință de presă comună la Tel Aviv. Îți voi aduce liniile cheie. Biden spune că SUA este alături de Israel: „Mi-am dorit să fiu aici astăzi. Dintr-un motiv simplu, vreau ca poporul din Israel, oamenii din lume să știe de care parte a baricadei se află Statele Unite.”

Biden a repetat că Israelul are susținerea necondiționată a SUA, dar trebuie să risipească îndoiala legată de cine ar fi provocat explozia de la spitalul din Gaza

Biden a spus că Hamas „a comis atrocități atât de grave încât a făcut ca Isis să pară oarecum rațional”. El a mai spus: „Trebuie să ținem cont de faptul că Hamas nu reprezintă tot poporul palestinian și că le-a adus oamenilor doar suferință”.

Președintele SUA a declarat: „Sunt profund întristat și revoltat de explozia de la spitalul din Gaza de ieri. Pe baza a ceea ce am văzut, se pare că a fost mâna celorlalți, nu a voastră. Dar există o mulțime de oameni care nu sunt siguri, așa că trebuie să risipim îndoiala.”

El a spus că SUA vor oferi Israelului ceea ce are nevoie pentru a se apăra. El a încheiat spunând că curajul poporului israelian a fost uluitor și că era mândru că este acolo.

Ce a spus Benjamin Netanyahu în deschiderea conferinței de presă:

„Vreau să vă mulțumesc pentru că ați venit astăzi aici și pentru sprijinul fără echivoc pe care l-ați oferit Israelului în aceste vremuri grele. Sprijinul care reflectă voința copleșitoare a poporului american.

Am văzut sprijinul acesta în fiecare zi și profunzimea și amploarea cooperării pe care le-am avut de la început, un nivel de cooperare care este cu adevărat fără precedent în istoria marii alianțe dintre cele două națiuni ale noastre.

Vedem acel sprijin și angajamentul ferm al SUA de a oferi Israelului instrumentele de care avem nevoie pentru a ne apăra. Vedem acest sprijin în mesajul clar pe care îl trimiteți inamicilor noștri pentru a nu ne testa hotărârea și în cele două grupuri de luptă americane pe care le trimiteți în regiune pentru a susține aceste cuvinte, cu acțiune, dar mai presus de toate, domnule președinte, lumea vede acel sprijin și claritatea morală pe care ați demonstrat-o din momentul în care Israelul a fost atacat.

Ați trasat pe bună dreptate o linie clară între forțele civilizației și forțele barbare.
Hamas ucide copii în fața părinților lor, iar părinții în fața copiilor lor. Au ars oameni de vii. Au violat și ucis femei. Au decapitat soldații și au căutat ascunzătoarele secrete în care părinții și-au ascuns copiii. Imaginați-vă, domnule președinte, teama și panica acelor copii mici în ultimele lor clipe în care monștrii au descoperit locurile în care erau ascunși.”

Cei doi nu au răspuns la întrebările jurnaliștilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul