Joe Biden, gafe la un eveniment de campanie în susținerea avortului. Președintele SUA a încheiat discursul spunând că „îi pare rău” (VIDEO)

Joe Biden, gafe la un eveniment de campanie în susținerea avortului. Președintele SUA a încheiat discursul spunând că „îi pare rău” (VIDEO)
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Chris Kleponis - Pool via CNP

Președintele american Joe Biden s-a încurcat din nou, marți, în timpul unui discurs despre avort, și a încheiat alocuțiunea spunând, „vă mulțumesc, îmi pare rău”, transmite Fox News.

Joe Biden, gafe la un eveniment pentru susținerea avortului

Cu alegerile din noiembrie tot mai aproape, liderul american a participat marți la mitingul „Restore Roe” (Restabiliți Roe, o referire la decizia Curții Supreme privind avortul, n.r.), manifestație organizată de democrați la Teatrul Howard din Washington DC.

În timp ce încerca să își exprime susținerea pentru dreptul la avort și decizia Roe vs. Wade, Joe Biden a spus că a insistat mult pentru drepturile cuplurilor căsătorite în dormitorul lor.

„Dreptul pe care l-am promovat din greu, și în sfârșit s-a schimbat, cuplurile căsătorite în intimitatea dormitoarelor lor, mă scuzați, mă gândesc la decizia Dobbs”, a afirmat președintele SUA.

Totodată, el a pronunțat greșit „Obergefell”, când s-a referit la Obergefell vs. Hodges, decizia din 2015 prin care Curtea Supremă le-a impus statelor să recunoască și să înregistreze căsătoriile între persoane din același sex.

Joe Biden și-a încheiat discursul spunând audienței, „vă mulțumesc, îmi pare rău”.

„Mi-am cerut scuze pentru spatele meu, mama mea ar fi foarte supărată. Vorbeam cu oamenii cu spatele la ei. Îmi cer scuze. Așa că vă mulțumesc foarte, foarte mult”, a continuat Biden.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)