Joe Biden explică faptul că nu susține schimbarea lui Vladimir Putin de la conducerea Rusiei  

Joe Biden explică faptul că nu susține schimbarea lui Vladimir Putin de la conducerea Rusiei   
Președintele american Joe Biden transmite că Vladimir Putin „nu va reuși niciodată” să domine toată Ucraina. Foto: Hepta.ro

Președintele Joe Biden a făcut o serie de clarificări, la o zi după ce a afirmat că „Vladimir Putin” nu poate rămâne la conducerea Rusiei, după ce a început invazia din Ucraina. Duminică, el a declarat presei că totuși „nu” este de acord cu răsturnarea liderului de la Kremlin.

Biden a fost întrebat duminică, după slujba la care a participat la Washington, dacă „vrea ca Putin să fie răsturnat”. Președintele din SUA i-a răspuns ferm reportului care îl însoțea că „nu”.

Joe Biden, explicații cu privire la faptul că „nu” vrea schimbarea regimului lui Vladimir Putin

Joe Biden a oferit o serie de noi precizării, după ce inițial s-a înțeles că dorește înlăturarea lui Vladimir Putin de la conducerea Kremlinului. Președintele SUA a fost întrebat de un jurnalist, duminică, la Washington dacă își dorește „răsturnarea regimului Putin” de la Kremlin.

Șeful de la Casa Albă a declarat că „nu”, după ce inițial a făcut un apel, sâmbătă, la schimbarea acestuia din funcție. Asta după ce, inițial, președintele american a declarat, în cursul zilei de sâmbătă, că „Vladimir Putin nu trebuie să mai rămână la putere”, notează Agerpres. 

Declarațiile lui au fost interpretate ca o schimbare a direcției politicii externe a SUA. În acest context, președintele a oferit detaliile de duminică, cu privire la afirmațiile pe care le-a făcut cu o zi înainte.

Casa Albă, explicații cu privire la declarații lui Joe Biden

La rândul ei, Casa Albă a încercat să facă o serie de precizări cu privire la declarațiile președintelui de sâmbătă, cu privire la schimbarea lui Vladimir Putin.

După ce Biden a declarat că Putin „nu poate să rămână la putere”, Casa Albă a explicat faptul că nu a fost vorba despre un apel la o schimbare de regim.

Mesajul Președintelui a fost că lui Putin nu i se poate permite să exercite putere asupra vecinilor săi sau a regiunii. El nu discuta despre puterea lui Putin în Rusia sau despre schimbarea regimului”, a spus un oficial de la Casa Albă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`