Joe Biden dezvăluie în ce situație ia în calcul retragerea din cursa prezidențială

Joe Biden dezvăluie în ce situație ia în calcul retragerea din cursa prezidențială
Președintele american Joe Biden. Sursa foto: Hepta - Abaca Press / Pool/ABACA

Președintele Joe Biden a precizat în premieră că își va reevalua decizia de a rămâne în cursa prezidențială dacă medicii i-ar spune că are o problemă medicală, a spus el într-un interviu pentru BET News.

„Dacă aș avea o afecțiune medicală care a apărut”, a spus Biden, întrebat dacă există ceva care l-ar face să se retragă. „Dacă doctorii ar veni la mine și mi-ar spune: Ai această problemă”, potrivit Politico.

Comentariile lui Biden, făcute marți, au marcat prima dată când a deschis ușa unei afecțiuni medicale teoretice care îl forța să părăsească cursa prezidențială. Într-un interviu acordat ABC News la o săptămână după dezbaterea dezastruoasă, el a insistat sfidător că numai „Domnul Atotputernicului” l-ar putea face să renunțe la cursă. Săptămâna trecută, el a prezentat un scenariu diferit, spunând în timpul unei conferințe de presă că se va retrage doar dacă consilierii îi vor arăta dovada că nu poate câștiga în noiembrie.

Biden a rezistat apelurilor din ce în ce mai mari din partea democraților de a renunța la oferta sa de realegere în urma dezbaterii de luna trecută care a ridicat noi întrebări despre vârsta și acuitatea sa mentală.

El s-a apărat în mod repetat de atunci, arătând opiniile medicilor săi că rămâne pregătit pentru post. Kevin O’Connor, medicul de la Casa Albă, a scris în februarie, în urma unui examen medical anual, că Biden este „un bărbat sănătos, activ, robust, în vârstă de 81 de ani, care rămâne apt pentru a-și îndeplini cu succes îndatoririle președinției”.

Acel examen a inclus o evaluare neurologică, a confirmat mai târziu Casa Albă.

Într-un clip din interviul BET lansat miercuri, Biden a respins din nou prestația sa în dezbatere ca fiind o singură dată, numind-o o „greșeală gravă”. Și în timp ce el a dat de înțeles că inițial plănuia să fie doar un președinte pentru un singur mandat, Biden a spus că s-a răzgândit după ce a văzut că națiunea devine din ce în ce mai divizată.

„Am spus că voi fi un candidat de tranziție și m-am gândit că voi putea să trec de la asta, să o transmit altcuiva”, a spus el pentru Ed Gordon de la BET News. „Dar nu am anticipat ca lucrurile să devină atât de împărțite. Sincer, cred că singurul lucru pe care vârsta îl aduce [este] puțină înțelepciune și cred că am demonstrat că știu cum să duc lucrurile la bun sfârșit pentru țară”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Ministrul Sebastian Burduja a convocat Comandamentul Energetic „cu toți cei implicați în rezolvarea situației de la Galați”
23:33 - Procurorul cere șase ani de închisoare pentru Matteo Salvini, vicepremierul Italiei, în dosarul deschis în 2019. Premierul Giorgia Meloni a reacționat dur
23:12 - Bărbat arestat după ce și-ar fi agresat sexual fiica vitregă, în Dâmbovița
22:52 - NATO putea face mai multe pentru a preveni războiul din Ucraina, spune Jens Stoltenberg: „Pentru a-i pune capăt, va trebui să existe din nou dialog cu Rusia”
22:32 - Accident groaznic în județul Teleorman. O persoană a murit și alte cinci au fost rănite / Una dintre victime a fost preluată cu elicopterul SMURD
22:11 - Ministrul de externe din Israel îl acuză pe Josep Borrell că „amintește de cei mai răi antisemiți din istorie”. Șeful diplomației UE criticase un atac israelian din Gaza
21:39 - Nicolae Ciucă: Am ajuns la Galați, în zonele lovite de calamitate și voi rămâne aici peste noapte. Solidaritatea și compansiunea fac o comunitate puternică (FOTO, VIDEO)
21:18 - Inundațiile au făcut prăpăd în estul României. Imagini cutremurătoare din Galați, județul care se confruntă cu cea mai dificilă situație (FOTO)
20:58 - George Stângă (PNL), despre inundațiile din Galați: Zona nu este la primul eveniment de acest fel. Cei responsabili nu au învățat nimic. Prefectura și Consiliul Județean au dat dovadă de un amatorism ieșit din comun (VIDEO)
20:32 - România, victorie dramatică împotriva Chinei în Cupa Davis. Cezar Crețu a adus punctul decisiv, după un nou succes în trei seturi