Joe Biden cere investiții în industria de apărare a statelor NATO: „Nu putem permite să rămânem în urmă”

Joe Biden cere investiții în industria de apărare a statelor NATO: Nu putem permite să rămânem în urmă
RALEIGH, NORTH CAROLINA, UNITED STATES - JUNE 28: U.S. President Joe Biden and U.S. First Lady Jill Biden (not seen) deliver remarks at a campaign rally post-2024 CNN Presidential Debate at the Jim Graham Building at the North Carolina State Fairgrounds in Raleigh, North Carolina, United States on June 28, 2024. Kyle Mazza / Anadolu/ABACAPRESS.COM

Președintele SUA, Joe Biden, a reafirmat cu ocazia Summitului NATO faptul că Alianța este pregătită să își protejeze teritoriul în totalitate. Acesta a subliniat faptul că numărul statelor membre care alocă 2% pentru apărare a crescut de la nouă la 23:

Declarațiile președintelui SUA, Joe Biden, în marja Summitului NATO

”Timp de 75 de ani, națiunile noastre s-au dezvoltat și au prosperat în spatele scutului NATO. În prezent, suntem mai puternici decât am fost vreodată. De la începerea mandatului meu, am dublat numărul grupurilor de luptă pe care Statele Unite le au pe flancul de est al NATO. Finlanda și Suedia au aderat la Alianță. Iar numărul statelor membre care alocă 2% pentru apărare a crescut de la nouă la 23”, a declarat Joe Biden, la summitul NATO de la Washington.

Joe Biden a pledat pentru consolidarea bazei industriale în vederea accelerării producției de armament în statele membre, în contextul agresiunii ruse din Ucraina:

”Aceste lucruri nu s-au petrecut la întâmplare, ci prin decizii. La summitul nostru de acum doi ani, am lansat un plan de modernizare a capabilităților în sensul descurajării militare și apărării. Astăzi, trebuie să ne întrebăm: ce urmează? Cum putem face acest scut mai puternic? Un răspuns trebuie să fie consolidarea bazei industriale. În prezent, Rusia este într-un ritm specific perioadelor de război în privința producției pentru apărare. A intensificat semnificativ producția de armament, muniție și vehicule militare. Face acest lucru cu ajutorul Chinei, Coreei de Nord și Iranului. Nu putem permite ca NATO să rămână în urmă”, a precizat Biden.

Majorarea cheltuielilor pentru apărare, constituie un pas esențial pentru menținerea securității, a mai precizat Joe Biden:

“Pentru prima dată, fiecare stat NATO asumă angajamentul de a elabora planuri pentru producție internă de apărare. Acest lucru înseamnă că, în calitatea de Alianță, vom deveni mai inovativi și mai competitivi”, a precizat Biden.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:10 - Pâmântul va avea o nouă lună. Cum va putea fi văzut asteroidul și cât timp va sta în orbita planetei noastre
22:09 - Anca Serea a rămas fără bona celor 6 copii ai săi: „Pleacă acasă, unde o așteaptă cele trei fetițe și un vis neîmplinit” / Ce a spus vedeta despre bonele filipineze (VIDEO, FOTO)
22:04 - Daniel Constantin, despre posibilitatea ca Iohannis să candideze la Senat din partea PNL: Mi se pare că e un zvon, deocamdată. La ședințele la care eu am participat, nu a fost nicio discuție în sensul acesta (VIDEO)
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”