Alegeri în SUA: Joe Biden a devenit oficial candidatul Partidului Democrat

Alegeri în SUA: Joe Biden a devenit oficial candidatul Partidului Democrat

Fostul vicepreședinte american, Joe Biden, și-a asigurat suficienți delegați pentru a lua oficial candidatura la președinția democratică vineri, astfel că va participa la alegerile prezidenţiale din noiembrie, în care îl va înfrunta pe Donald Trump

Joe Biden poate este oficial candidatul Partidului Democrat la alegeri, după ce, vineri, a atins pragul de delegați

Un candidat are nevoie de cel puțin 1.991 de delegați pentru a își asigura nominalizarea. Biden a atins acest prag după ce vineri au venit rezultatele de la alegerile primare din şapte state şi districtul Columbia, care s-au desfăşurat în cursul săptămânii, scrie Reuters.

Realizarea a fost o formalitate după ce Biden a devenit singurul candidat atunci când principalul său rival, senatorul Vermont Bernie Sanders, a renunțat la cursa în aprilie.

„A fost o onoare să concurez alături de unii dintre cei mai talentaţi candidaţi pe care Partidul Democrat i-a avut vreodată şi sunt mândru să spun că intrăm în aceste alegeri generali ca partid unit”, a spus Biden vineri.

La un moment dat, ”câmpul de luptă” a avut mai mult de 20 de candidați, însă aceștia au renunțat pe măsură ce șansele lor au dispărut.

Biden a avut un început lent și a înregistrat prima sa victorie în Carolina de Sud la sfârșitul lunii februarie.

După aceea, unii alți candidați văzuți ca centriști sau moderați au renunțat la voturile lr din Super Marti pe 3 martie, iar Biden a câștigat concursuri cheie.

A devenit apoi o cursă cu doi cai cu Sanders, care a fost văzută ca un candidat progresist provocându-i pe democrații actuali.

În timp ce Sanders a fost ales în cursele incipiente, Biden a purtat impulsul Super Tuesday în concursurile ulterioare și și-a mărit avantajul.

Mai târziu Sanders a renunțat la cursă.

Peste o duzină de state şi-au întârziat scrutinele din alegerile primare ori au schimbat sistemul la unul de votare prin e-mail din cauza preocupărilor pentru sănătatea publică în contextul pandemiei de COVID-19.

Joe Biden a fost senator al Partidului Democrat timp de decenii şi apoi vicepreşedinte în mandatul lui Barack Obama.

Joe Biden crește în intențiile de vot după reacţia lui Donald Trump în privința protestelor

Președintele american Donald Trump, care își dorește un nou mandat la Casa Albă, a scăzut în sondaje în contextul protestelor generate de moartea lui George Floyd, astfel că 47% dintre americani intenționează să voteze cu Biden.

În acest moment, 6 din 10 americani sunt solidari cu manifestanții. Mai precis, 64% dintre cetățenii adulți empatizează cu persoanele care protestează.

Alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii sunt programate pentru finalul anului 2020.

Hackeri chinezi şi iranieni au atacat campaniile lui Joe Biden şi Donald Trump

Joi, un înalt oficial al Google din domeniul securităţii a declarat că hackeri susţinuţi de statul chinez au atacat informatic membri ai campaniei prezidenţiale a democratului Joe Biden.

Totodată, acesta a mai menționat că hackerii din Iran au atacat recent conturile de e-mail ale staffului de campanie al preşedintelui republican Donald Trump.

Șeful Grupului de Analiză a Riscului al Google, Shane Huntley, a spus că nu există „niciun semn de compromis” din partea niciunei campanii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie