Joe Biden anunță un set de reguli stricte și stimulente financiare pentru a accelera vaccinarea în SUA: „Este o pandemie a nevaccinaților. Mor oameni care nu ar trebui să moară”

Joe Biden anunță un set de reguli stricte și stimulente financiare pentru a accelera vaccinarea în SUA: „Este o pandemie a nevaccinaților. Mor oameni care nu ar trebui să moară”
Joe Biden, cel de-al 46-lea președinte al SUA. Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Michael Brochstein

Milioanele de angajați federali din SUA vor trebui să se vaccineze împotriva COVID-19 sau, în caz contrar, vor fi obligați să poarte mască, vor fi testați săptămânal și vor trebui să respecte măsurile de distanțare și alte reguli noi, a anunțat joi administrația Biden, potrivit abc7chicago.com.

Joe Biden și-a prezentat planul pentru a stimula vaccinarea în SUA: „Este o pandemie a nevaccinaților”

Casa Albă spune că setul de reguli stricte vine să stimuleze vaccinarea în rândul numărului masiv de angajați federali americani și să ofere un exemplu de urmat pentru sectorul privat.

„Este o pandemie a nevaccinaților”, a declarat Joe Biden, într-un discurs susținut la Casa Albă. „Mor oameni care nu ar trebui să moară”, a adăugat președintele american.

Administrația Biden a încurajat sectorul privat să stimuleze vaccinarea prin impunerea unor restricții pentru cei nevaccinați. În loc să oblige angajații federali să se vaccineze, planul își propune să le facă viața mai dificilă celor care nu se vaccineze, astfel încât să îi împingă să se conformeze.

De asemenea, președintele SUA a îndemnat Pentagonul să adauge vaccinul anti-COVID-19 pe lista vaccinurilor necesare pentru membrii armatei.

Joe Biden le-a transmis autorităților statale și locale să folosească fondurile oferite prin fondul de redresare economică pentru a stimula vaccinarea, oferindu-le cetățenilor câte 100 de dolari dacă se vaccinează. Mai mult decât atât, liderul american le-a promis întreprinderilor mici și mijlocii că vor primi rambursări dacă le dau angajaților timp liber pentru ca membrii din familia lor să se vaccineze.

Măsurile anunțate de Joe Biden pentru angajații guvernului federal – de departe cel mai mare angajator al națiunii americane – vine în contextul în care SUA se confruntă cu o recrudescență a infectărilor pe fondul variantei mai contagioase Delta.

Mai mulți giganți din sectorul privat, cum este cazul Google, și o serie de autorități locale anunțaseră deja noi reguli de protecție sanitară, însă administrația Biden s-a arătat de părere că e nevoie de mai mult. Chiar și așa, acțiunea îl plasează pe președintele SUA în centrul unei dezbateri intense despre abilitatea guvernului de a-i obliga pe americani să se conformeze cu regulamentele de sănătate publică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)