Joe Biden: Sunt primul președinte american care vizitează Israelul în vreme de război. Israelul e mai puternic ca oricând. Vă punem la dispoziție tot efectivul militar necesar de ultimă generație pentru a vă putea proteja (VIDEO)

Joe Biden: Sunt primul președinte american care vizitează Israelul în vreme de război. Israelul e mai puternic ca oricând. Vă punem la dispoziție tot efectivul militar necesar de ultimă generație pentru a vă putea proteja (VIDEO)
Foto: Hepta - Abaca Press / Sipa USA

Aflat în Tel Aviv, președintele american Joe Biden a susținut un discurs extrem de ferm în care și-a manifestat susținerea pentru poporul israelian. Acesta a declarat că americanii vor ajuta poporul israelian cu tot ce este nevoie pentru a se putea apăra. Totodată, el a avut un mesaj și pentru cei care vor să atace Israelul: „nu faceți asta!”.

Biden, discurs ferm în sprijinul Israelului

„Acum 30 de ani, președintele Truman a fost primul care recunoscut independența statului Israel. Vom sta, așa cum am stat și atunci, de partea Israelului. Am fost alături de voi din primul moment al atacului și ne vom asigura că veți avea tot ce veți avea nevoie și vă vom proteja poporul.

Vă punem la dispoziție tot efectivul militar necesar de ultimă generație. Vom contina să vă oferim toate proviziile necesare pentru a putea salva în continuare vieți israeliene. Am trimis deja cel mai mare portavion, care e pe drum. El va ajuta în misiunea de apăra poporul israelian.

Trebuie să se știe că Israelul e mai puternic ca oricând.

Mesajul pentru cei care vor să atace Israelul e același dintotdeauna: nu faceți asta!

Ce s-a întâmplatâîn ultima săptămână e descris ca un nou 11 septembrie (aluzie la atacurile teroriste din SUA, din 2001). Scara poate e diferită, dar sunt convins că teroarea a imprimat în sufletele israelienilor aceeași temere precum a fost în cazul americanilor: șoc, durere, furie, o furie care te mistuie. Înțeleg și sunt convins că americanii înțeleg”, a declarat Joe Biden, aflat în Israel.

Acesta a mai afirmat că e imposibil să vezi ce s-a întâmplat în Israel și să nu ceri urlând dreptatea: „Trebuie făcută dreptate!”.

„Sunt primul președinte american care vizitează Israelul în vreme de război. Am luat decizii pe timp de război, știu că deciziile nu sunt clare sau simple, că mereu e un cost, că trebuie să pui întrebări foarte dure”, a mai spus Biden.

Ce a spus Biden despre palestinieni, Hamas și atacul de marți asupra unui spital din Gaza

Președintele SUA a ținut apoi să precizeze că nu trebuie pus semnul egal între Hamas, autorii atacurilor teroriste din Israel din 7 octombrie, și civilii palestinieni din Gaza.

„Majoritatea covârșitoare a palestinienilor nu sunt Hamas.

Hamas nu-i reprezintă pe palestinieni, ci se folosește de inocența, de nevinovăția lor, se folosește de oamenii din Gaza drept scuturi umane, își pune armele și infrastructura în zone rezidențiale.

Palestinienii suferă și ei teribil. Am fost foarte îndurerat după pierderile de vieți omenești de ieri din Gaza. Din informațiile pe care le-am primit azi, atacul a fost rezultatul devierii unei rachete trase de un grup terorist.

SUA contribuie fără echivoc la protejarea civililor din zonele de conflict și-mi pare teribil, teribil de rău pentru victimele acestei tragedii”, a mai spus președintele Statelor Unite.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie