Joe Biden a cerut din nou interzicerea comercializării puștilor de asalt ca răspuns la atacurile din California, ce au cauzat 18 morți

Joe Biden a cerut din nou interzicerea comercializării puștilor de asalt ca răspuns la atacurile din California, ce au cauzat 18 morți
Foto: Hepta - Zuma Press / Rod Lamkey

Joe Biden cere din nou Congresului american să adopte o lege ce interzice comercializarea puştilor de asalt, în urma atacurile din California, ce au dus la moartea a 18 persoane, informează The Guardian.

„Pentru a doua oară, în ultimele zile, comunităţile din California plâng pierderea celor apropiaţi în urma unor atacuri armate fără sens”, a scris în cadrul unei declarații preşedintele SUA.

Trebuie adoptate niște măsuri dure

Biden face această solicitare după trei zile de la uciderea a 11 persoane într-o sală de dans din Monterey Park, California de către un bărbat de 72 de ani, iar 48 de ore mai târziu a fost comis un alt atac la două ferme din Half Moon Bay, California, unde au murit alte şapte persoane.

„Chiar dacă nu cunoaştem încă toate detaliile despre aceste atacuri, ştim că flagelul violenţei armate în America necesită luarea unor măsuri dure”, a explicat Biden.

Îndemn din nou ambele camere ale Congresului să acţioneze rapid şi să îmi aducă pe birou o lege de interzicere a vânzării de puşti de asalt. Să acţiuneze pentru a avea comunităţi, şcoli şi spaţii de muncă sigure”, a mai spus președintele american, potrivit digi24.ro.

Adoptarea unei astfel de legi este însă puțin probabilă deoarece republicanii controlează în prezent Camera Reprezentanţilor, motiv pentru care toate iniţiativele de restricţionare a accesului civililor la armament a fost blocat în ultimii ani.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`