Jens Stoltenberg (NATO): Obiectivele Kremlinului nu se limitează la Ucraina. Agresiunea decisă de Vladimir Putin, o greșeală strategică teribilă. Războiul nu va face Rusia mai sigură sau mai respectată (VIDEO)

Jens Stoltenberg (NATO): Obiectivele Kremlinului nu se limitează la Ucraina. Agresiunea decisă de Vladimir Putin, o greșeală strategică teribilă. Războiul nu va face Rusia mai sigură sau mai respectată (VIDEO)
Mircea Geoană și Jens Stoltenberg (NATO). Foto: Hepta.ro / DPA Images

Decizia lui Vladimir Putin de a merge mai departe cu agresiunea sa împotriva Ucrainei reprezintă o greșeală strategică teribilă pentru care Federația Rusă va plăti un preț sever în anii care urmează, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Jens Stoltenberg (NATO): „Poporul rus trebuie să știe că războiul Kremlinului asupra Ucrainei nu va face Rusia mai sigură, nu va face Rusia mai respectată în lume”

„Obiectivele Kremlinului nu se limitează la Ucraina. Rusia a solicitat acorduri obligatorii din punct de vedere juridic împotriva extinderii NATO și scoaterea trupelor și a infrastructurii de pe teritoriul aliaților noștri care s-au alăturat după 1997. Ne confruntăm cu un nou normal al securității europene, în care Rusia contestă în mod deschis ordinea securității europene și folosește forța pentru a-și atinge obiectivele. Lumea va trage la răspundere Rusia și Belarus pentru acțiunile lor (…) Decizia președintelui Putin de a merge mai departe cu agresiunea sa împotriva Ucrainei este o greșeală strategică teribilă pentru care Rusia va plăti un preț sever în anii care urmează”, a declarat Jens Stoltenberg.

Războiul Kremlinului împotriva Ucrainei nu va face Rusia mai respectată în lume, a atras atenția înaltul oficial nord-atlantic.

„Aliații din NATO și Uniunea Europeană au introdus deja sancțiuni semnificative și mulți dintre partenerii noștri de pe glob ni s-au alăturat. Trebuie să fim pregătiți să facem mai mult, chiar dacă asta înseamnă că trebuie să plătim un preț (…). În același timp, poporul rus trebuie să știe că războiul Kremlinului asupra Ucrainei nu va face Rusia mai sigură, nu va face Rusia mai respectată în lume, nu va conduce la un viitor mai bun pentru copiii voștri”, a adăugat Jens Stoltenberg.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`