Jens Stoltenberg, în conferința cu Nicolae Ciucă: Vladimir Putin eșuează pe câmpul de luptă / Desfășurările de trupe aliate transmit un mesaj clar – NATO este gata să apere România (VIDEO)

Jens Stoltenberg, în conferința cu Nicolae Ciucă: Vladimir Putin eșuează pe câmpul de luptă / Desfășurările de trupe aliate transmit un mesaj clar – NATO este gata să apere România (VIDEO)
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Laurie Dieffembacq

România este un aliat foarte apreciat, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, miercuri, la Bruxelles, într-o conferință comună de presă cu premierul Nicolae Ciucă.

Jens Stoltenberg: NATO, gata să apere România și pe toți ceilalți aliați

„România este un aliat foarte apreciat și apreciez mult contribuția importantă pe care o aduceți la securitatea noastră comună, în această perioadă pivotală. Găzduiți unul dintre noile Grupuri de Luptă ale NATO în regiunea Mării Negre, conduceți prin puterea exemplului în ceea ce privește cheltuielile de apărare, iar România găzduiește o locație-cheie pentru apărarea antirachete balistice a NATO. Salut și leadershipul dumneavoastră diplomatic pentru a întări NATO, inclusiv prin găzduirea unei reuniuni a miniștrilor de externe din NATO la București luna viitoare”, a declarat înaltul oficial nord-atlantic.

El a precizat că a discutat cu Nicolae Ciucă despre războiul din Ucraina.

„Astăzi am abordat brutalul război de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Președintele Putin eșuează pe câmpul de luptă, răspunde cu mai multe atacuri nediscriminate asupra orașelor ucrainene, împotriva civililor și împotriva infrastructurii critice și cu o retorică nucleară periculoasă. Am văzut și că Rusia a acuzat Ucraina că se pregătește să folosească o bombă murdară, acest lucru este absurd. Aliații resping această acuzație flagrant falsă, iar Rusia trebuie să nu folosească pretexte false pentru a escalada războiul și mai mult”, a adăugat secretarul general al NATO.

„NATO nu se va lăsa intimidată sau descurajată din a sprijini dreptul Ucrainei la autoapărare atât timp cât este necesar. În fiecare săptămână, forțele ucrainene devin mai puternice și mai bine echipate”, a continuat Jens Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a vorbit și despre măsurile pentru întărirea Flancului Estic.

„În același timp, continuăm să ne întărim propria apărare. Reconsolidăm prezența NATO de la Marea Neagră, la Marea Baltică, avioane de vânătoare din Canada ajută la a ține în siguranță cerurile voastre și mii de trupe franceze, olandeze, belgiene și americane sunt în România pentru a descuraja agresiunea. Aceste desfășurări transmit un mesaj clar – NATO este gata să apere România și pe toți ceilalți aliați”, a mai spus Jens Stoltenberg.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`