Japonia: Starea cetăţenilor români, necunoscută

Japonia: Starea cetăţenilor români, necunoscută
Ambasada României la Tokyo refuză să dea informaţii în legătură cu situaţia cetăţenilor români din Japonia. Oficialii ambasadei au declarat că această măsură a fost special instituită astăzi şi că nu...

Ambasada României la Tokyo refuză să dea informaţii în legătură cu situaţia cetăţenilor români din Japonia.

Oficialii ambasadei au declarat că această măsură a fost special instituită astăzi şi că nu pot oferi informaţii în legătură cu starea cetăţenilor români din Japonia.

„Pentru informaţii vă rugăm să luaţi legătura cu Ministerul Afacerilor Externe”, a declarat un oficial al ambasadei pentru B1 TV.

În schimb reprezentanţii ambasadei Japoniei la Bucureşti au anunţat că nu se ştie încă dacă exista victime de naţionalitate română în urma cutremurului de 8,9 grade pe scara Richter ce a avut loc în peninsula niponă.

Oficialii ambasadei japoneze au declarat că deşi înteleg îngrijorarea rudelor cetăţenilor români aflaţi în Japonia în acest moment nu se ştie numărul exact al victimelor şi nici naţionalitatea lor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ministerului român de Externe, Doris Mircea, informaţiile transmise de ambasada română din Tokyo arată că nu s-au înregistrat victime în rândul cetăţenilor români ca urmare a cutremurului.

Situaţia românilor din Japonia, necunoscută

Urmăriți B1TV.ro și pe
`