Japonia reîncepe ”cercetarea” Antarcticii pentru a găsi balene, deși statul nipon sfidează legile internaționale

Japonia reîncepe ”cercetarea” Antarcticii pentru a găsi balene, deși statul nipon sfidează legile internaționale
Foto: pal.lternet.edu

După o pauză de 3 ani, Japonia va trimite, marți, baleniere ”să cerceteze” Antarctica. Astfel, statul nipon sfidează o interdicție a Organizației Națiunilor Unite (ONU) care estima că astfel de activitități ascund, în realitate, o vânătoare comercială.

”Balenierele de ccercetare vor pleca pentru această nouă misiune de căutări în Antarctica pe 1 decembrie 2015”, a spus Agenția japoneză de pescut într-un comunicat, citat de Hotnews.

Misiunea, ca se va încheia în luna martie a anului viitor, va fi compusă dintr-o ”navă mamă” și alte 3 ambarcațiuni. În total, echipajul vaselor va fi de 160 de oameni.

Arhipelagul nipon a fost nevoit să renunțe la cercetările în sezonul 2014 – 15, în urma unei decizii luate în luna martie a anului trecut de Curtea Internațională de Justiție (CIJ). CIJ, care a fost sesizată de Australia, a decis să interzică aceeste activități ale Japoniei, deoarece acest stat transforma cercetările științifice în activități comerciale.

Japonia a trimis, de atunci, un nou plan către CIJ pentru vântoarea de balene, care prevede capturarea a 3.996 de specimene Minke în Antarctica sau 333 pe sezon, față de 900 cât era prevăzut în planul anterior.  

Urmăriți B1TV.ro și pe
`