Japonia: Numărul sinuciderilor a crescut semnificativ după seismul din 11 martie 2011

Japonia: Numărul sinuciderilor a crescut semnificativ după seismul din 11 martie 2011
Guvernul japonez a anunțat vineri că numărul sinuciderilor a crescut net după seismul urmat de un tsunami care a avut loc pe 11 martie 2011 distrugând coastele nord-estice ale arhipeleagului, relatează AFP. În...

Guvernul japonez a anunțat vineri că numărul sinuciderilor a crescut net după seismul urmat de un tsunami care a avut loc pe 11 martie 2011 distrugând coastele nord-estice ale arhipeleagului, relatează AFP.

În mai 2011, 3,375 de persoane s-au sinucis, adică mai mult de o zecime din totalul annual și peste 20 la sută mai multe în raport cu aceeași lună din anul precedent.

Potrivit autorităților, această creștere de peste 20% se datorează cel puțin parțial anixietății care a cuprins societatea japoneză în săptămânile care au urmat catastrofei.

„Un sentiment de anxietate s-a extins în toată societatea japoneză după catastrofă şi bănuim că acesta a fost un factor agravant”, a declarat un oficial guvernamental.

Potrivit Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), Japonia are una dintre cele mai mari rate de sinucideri din lume.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`