Japonia: 20 de persoane au fost rănite și zeci de mii au fost evacuate din cauza taifunul Goni

Japonia: 20 de persoane au fost rănite și zeci de mii au fost evacuate din cauza taifunul Goni
Foto: indianexpress.com

Regiunea de sud-vest a Japoniei a fost lovită marți de taifunul Goni, peste 20 de persoane fiind rănite, iar alte zeci de mii, evacuate, informează agenția DPA.

Traficul a fost întrerupt, mai multe case, magazine și mașini au fost avariate în insula Kyushu, din cauza intemperiilor. De asemenea, zeci de mii de persoane au fost evacuate din locuinţele lor din cauza avertizărilor meterorologice privitoare la alunecări de teren şi la creşterea nivelului apelor.

În sud-vestul țării și în insula Okinawa, din sud-est, aproximativ 250 de zboruri şi zeci de curse feroviare au fost anulate în cursul zilei de marţi, în timp ce sute de mii de gospodării au rămas fără electricitate, potrivit televiziunii publice japoneze NHK.

Luni, taifunul Goni ajunsese deasupra Mării Japoniei şi s-a deplasat cu o viteză de 35 km/h spre oraşul Arao din insula Kyushu. Taifunul Goni s-a deplasat dinspre insulele Filipine, unde, după trei zile de ploi continue, cel puţin 15 persoane au murit şi alte câteva sunt date dispărute.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`