Iulian Fota: Alegerile prezidențiale din SUA ne vor ține în tensiune încă multe ore de acum încolo / Cred că America este în cea mai polarizată stare a ei din ultimele decenii (VIDEO)

Iulian Fota: Alegerile prezidențiale din SUA ne vor ține în tensiune încă multe ore de acum încolo / Cred că America este în cea mai polarizată stare a ei din ultimele decenii (VIDEO)
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Michael Forster Rothbart

Iulian Fota, directorul general al Institului Diplomatic Român, a explicat că alegerile prezidențiale din SUA „ne vor ține în tensiune încă multe ore de acum încolo”, pentru că rezultatul este „foarte strâns”, competiția este „acerbă” și pentru „că mai sunt și acele voturi exprimate timpuriu”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Iulian Fota, despre alegerile prezidențiale din SUA, în direct pe B1 TV

„Alegerile acestea ne vor ține în tensiune încă multe ore de acum încolo, pentru că rezultatul este foarte strâns, competiția este acerbă și pentru că mai sunt și acele voturi exprimate timpuriu, și înțeleg că va dura puțin până sunt numărate și acele voturi, și vom ști rezultatul complet, final. De aceea nu trebuie să ne grăbim să interpretăm ceea ce vedem în acest moment pe televiziuni ca rezultate finale, ele sunt preliminare și cu o doză destul de mare de incertitudine. Mass media e polarizată în Statele Unite. De altfel, toată țara este polarizată. America cred că este în cea mai polarizată stare a ei măcar de la căderea comunismului, în ultimii 30 de ani, dacă nu cumva poate și după Al Doilea Război Mondial. Această polarizare politică inevitabil a dus la polarizarea mass media. Sunt cunoscute companiile de televiziune care îi sprijină pe democrați și simpatizează cu Joe Biden, așa cum și susținătorii domnului Trump, atât în zona de media scrisă, cât și în zona de televiziune, sunt bine cunoscuți, deci să nu ne mire că există o influență atât la unii, cât și la ceilalți – și lucrul acesta trebuie luat în calcul atunci când vedem rezultatele acestea preliminare”, a declarat fostul consilier prezidențial Iulian Fota, în direct pe B1 TV.

Cursa către Casa Albă este foarte strânsă, iar proiecțiile Fox News îl dau pe Donald Trump câștigător în state precum Florida, Ohio, Texas, Oklahoma și Alabama, în timp ce aceleași proiecții arată că Joe Biden s-ar fi impus în California, Massachusetts, New York și Minnesota. Totodată, fostul vicepreședinte american ar fi obținut și electorii din Arizona, stat ce se înclina în favoarea lui Donald Trump la alegerile prezidențiale americane din anul 2016.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`