UPDATE: A șasea victimă a epidemiei de coronavirus din Italia este o femeie care fusese internată la un spital din Brescia. Ea avea deja grave probleme de sănătate.
UPDATE: O femeie din Italia și bebelușul ei de șapte luni au ajuns la Secția de Boli Infecțioase a spitalului din Alba Iulia cu suspiciune de coronavirus. Deja au fost prelevate probe de la cei doi, acestea fiind duse la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, dar și la Timișoara. (Detalii AICI)
UPDATE: Comisia Europeană a anunțat, luni, un nou pachet de ajutoare în valoare de 232 milioane de euro pentru a stimula pregătirea, prevenția și izolarea coronavirusului la nivel mondial. (Detalii AICI)
UPDATE: Autoritățile italiene anunță un moment de cotitură în ceea ce privește identificarea așa numitului „pacient zero”, prima persoană infectată din ţară, care a dus mai departe temutul virus. Potrivit noilor ipoteze luate în calcul, acesta este un fermier în vârstă de 60 de ani din Albettone, în provincia Vicenza. (Detalii AICI)
UPDATE: O a cincea persoană a murit în Italia în urma infectării cu noul coronavirus. 219 oameniprimesc acum îngrijiri de specialitate.
UPDATE:Românii dinMilanonu ar vrea să se întoarcă în România, în ciuda amenințării de infectare cucoronavirus, mai ales că acasă ar urma să intre în carantină pentru 14 zile. Cel puțin așa susține un preot dinMilanocare s-a întâlnit duminică la slujbă cu o parte din zonă. (Detalii AICI)
Un italian în vârstă de 84 de ani, infectat cu coronavirus, a murit luni dimineață. Este a patra victimă a acestei epidemii, care s-a extins în cinci regiuni din nordul țării. 205persoane sunt internate.
Toate cele patru persoane care au decedat aveau deja probleme de sănătate atunci când au luat virusul.
Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a declarat că autoritățile au luat măsuri fără precedent pentru a limita răspândirea virusului: „Am luat măsuri pe care nicio altă țară nu le-a luat. Aceste măsuri trebuie să reducă riscul de contaminare. Protecția civilă a reacționat imediat. Este posibil să fi avut unele scăpări în primele zile, dar am folosit resurse umane și financiare incredibile. Există o preocupare în ceea ce privește stocul de produse alimentare din unele orașe, dar nu ne confruntăm cu o penurie de alimente”.
11 orașe italiene sunt în carantină. Cele mai afectate zone sunt Lombardia și Veneto.
Au fost închise școli, restaurante, baruri, birouri publice, trenurile nu mai opresc în localitățile restricționate, catedrala din Milano a fost închisă și carnavalul de la Veneția s-a încheiat mai devreme.
Românii care vin din regiunile italiene afectate de coronavirus trebuie să completeze scurte chestionare la revenirea în țară.