Italia, la cel mai mare număr de cazuri noi de COVID-19 după primăvara anului 2020, când țara peninsulară era epicentrul european al pandemiei

Publicat: 17 12. 2021, 09:51
Foto simbol: Hepta.ro / Zuma Press / Dirk Waem

Autoritățile italiene au depistat la nivel național 26.109 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, un record negativ după 12 martie 2020, când erau raportate 26.824 de infectări. Bilanțul a crescut cu aproape 3.000 de îmbolnăviri față de ziua de miercuri, potrivit Huffington Post.

Italia, la cel mai mare număr de cazuri noi de COVID-19 după primăvara anului 2020

La transmiterea datelor de joi, numărul pacienților COVID-19 din secțiile italiene de Terapie Intensivă era de 917, în creștere față de ziua de miercuri.

Italia a înregistrat alte 129 de decese COVID-19 și a ajuns la un total de 135.301 victime provocate de pandemie.

Într-o creștere ușoară sunt și spitalizările.

Autoritățile italiene au explicat că, ca tendință generală, în ultimele săptămâni s-a redus ponderea pacienților internați pe secții sau la Terapie Intensivă din numărul total de persoane pozitive, pentru că s-a mărit considerabil și numărul de persoane vaccinate cu a treia doză.

În aproape un an de vaccinare, în Italia au primit măcar o doză de ser aproape 48 milioane de persoane, reprezentând peste 80% din populația țării peninsulare. Circa 13 milioane de persoane au primit deja chiar și doza booster.

Radu Țincu, medic primar ATI, a explicat pe B1 TV cauza probabilă pentru care România are în acest moment un bilanț pandemic mai mic decât restul țărilor europene. Țara noastră, spune el, a avut un val 4 mai intens, ceea ce ne protejează în dezvoltarea valului 5.

„Este determinată de valul 4 această realitate, în care am avut un număr impresionant de cazuri, am avut o rată de îmbolnăvire extrem de ridicată, ceea ce a determinat cel mai probabil un grad de imunizare colectivă prin boală, fapt care în restul Europei nu s-a întâmplat. Europa nu a avut un val 4 atât de intens și nu a avut nici un grad de imunizare colectivă atât de ridicat, ceea ce pe noi ne protejează în acest moment în dezvoltarea acestui val 5, care a lovit deja Europa”, a spus medicul.