CORONAVIRUS | Italia a înregistrat în ultimele 24 de ore, cel mai mic număr de decese de la mijlocul lunii martie

CORONAVIRUS | Italia a înregistrat în ultimele 24 de ore, cel mai mic număr de decese de la mijlocul lunii martie
Foto: Hepta

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus a înregistrat o scădere semnificativă duminică, în Italia: 260 de persoane au murit, cu155 mai puțin decât sâmbătă. Potrivit rapoartelor, începând cu data de 15 martie, numărul deceselor raportate a fostde peste 300 zilnic. Numărul total al deceselor se situează acum la26,644.

Alte2324 de persoaneau fost testate pozitiv cu COVID-19, duminică, ceea ce înseamnăo ușoară creșterepe acest segment, înregistratădupă câteva zile de scăderi. Numărul total de infectări a ajuns la197,675.

Numărul persoanelor spitalizate a scăzut, în acest moment fiind internate106,103 de persoane.Aproape 1800 de oameni au fost declarați vindecați în ultimele 24 de ore, aducând numărul total la64,928 de externări.

2,102 de oamenise află acum la Terapie Intensivă, față de2,009, ieri,menținându-se trendul descendent.

Lombardia a raportat cel mai mare număr de noi cazuri( 40%) din totalul îmbolnăvirilor din această zi. Dintre cele 2,324de teste pozitive din țară,Lombardia are920 pozitive.Printre alte regiuni grav afectate,creșteris-au înregistrat și înPiemont, 241 cazuri noi,394în EmiliaRomagna,80 înVenetoși 187 înLazio.

Duminică, 1.187 milioane de persoane au fost testate pentru noul coronavirusul, față de 1.148 milioane cu o ziinainte, dintr-o populatie de aproximativ 60 milioane.

Activitatea industrială se reia în Italia începând cu data de 4 mai

Prim-ministrul italian Giuseppe Contea vorbit,duminică dimineață, despre noile măsuri care se vor aplica în țară începând cu luna mai.

Italia își va relua activitatea industrială și de producție începând cu 4 mai, ca parte a măsurilor de relaxare a restricțiilor aplicate pe fondul pandemiei de coronavirus. În ceea ce privește activitatea educațională, școlile se vor redeschide în septembrie, potrivit presei internaționale.

El a declarat că noile măsurile vor fi prezentate la începutul săptămânii viitoare, cel târziu.

În plus, Conte a anunțat că că firmele vor trebui să introducă măsuri stricte de siguranță împotriva răspândirii noului coronavirus, înainte de a-și deschide porțile.

Premierul a mai declarat căunele întreprindericonsiderate „strategice”, inclusiv cele cu activități deexport, poate fi redeschis săptamâna viitoare, dacă primesc aprobaredin partea autorităților locale.

Conte a mai spusca școlile se vor redeschide in septembrie,în contextul în carestudiile aratăcăriscul de infectareeste încă foarte mare.El s-a declarat mulțumit de felul în care predarea de la distanță.

Numărul persoanelor infectate se apropie de treimilioane la nivel global

La nivel global, numărul persoanelor testate pozitiv cu noul coronavirus este 2,965,306 de persoane. Doar duminică s-au înregistrat 45,902 persoane nou infectate.

Numărul celor care s-au stins din viață a ajuns la peste 205,627, dintre care 2,463 morți azi, iar 871,265 au fost declarați vindecați și externați.

Coronavirusul a provocat 288 decese în ultimele 24 de ore în Spania, conform datelor de la numărul zilnic furnizat de Ministerul Sănătății, aceasta fiind cea mai mică raportare din ultima lună. Totodată, 1.729 de persoane au fost testate pozitiv în ultima zi.

România a trecut de 11000 de îmbolnăviri

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până duminică la ora 13.00, la nivel național au fost confirmate 11.036 de cazuride infecție cu COVID-19, cu 401 mai multe decât la rapotarea transmisă sâmbătă. 236 de pacienți sunt internați la terapie intensivă. Numărul celor care s-au vindecat a ajuns la 3.054.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare