Italia: Cum a reușit cea mai afectată țară din Europa să scape de Covid-19 și când își va deschide din nou granițele pentru turiști

Publicat: 03 06. 2020, 19:11

La trei luni de la pandemia de Covid-19, Italia își deschide din nou granițele pentru salvarea sezonului estival. Acestă țară a fost cea mai puternic afectată dintre toate statele europene denoul coronavirus, iar acum este gata să își deschidă din nou frontierele în așteptarea turiștilor europeni. Autoritățile din peninsulă spun că este un nou pas spre o viață normală, iar relansarea sezonului turistic este foarte importantă pentru ei, acest sector fiind vital pentru economia Italieiscrie a1.ro. În acest context, au fost reluate zborurile internaționale din trei mari orașe: Roma, Milano și Napoli, iar ministrul Afacerilor Regionale, Francesco Boccia a spus că “țara revine la viață”.

Avioanele au decolat și au aterizat din nou pe marile aeroporturi internaționale din Italia

Pentru miercuri au fost programate pe aeroportul Fiumicino din Roma aproximativ 30 de zboruri, iar călătorii cu bagaje de mână au început să sosească frecvent.

De asemenea, o altă măsură așteptată de italieni a fost deplasarea liberă între cele 20 de regiuni ale țării, din nordul până în sudul peninsulei, zborurile interne fiind, de asemenea,reluate miercuri.

Această redeschidere a deplasărilor între regiuni a provocat ambuteiaje semnificativela Messina, în Sicilia, pentru îmbarcarea pe feribot-uri care aveau destinația spre continent, a relatat agenția Ansa.

Gara centrală din Milano a fost luată cu asalt

În gara centrală din Milano, călătorii așteptau cu nerăbdare îmbarcarea în trenuri.

„Mă întorc acasă după trei luni de aşteptare. Aştept cu nerăbdare”, a mărturisit o tânără căreia i-a fost luată temperatura înainte de a se urca într-un tren pentru Calabria (sudul Italiei).

Ministrul italian al Transporturilor, Paola De Micheli, care a venit în gara Termini din Roma pentru a verifica măsurile sanitare introduse la plecarea trenurilor de mare viteză, susține că „circulaţia trenurilor se desfăşoară în mod normal”.

În Italia au decedat 33.500 de persoane din cauza coronavirusului

Recent ieșită din doliu după pierderea a 33.500 de vieți cauzate de Covid-19 în decurs de trei luni, Italia a redeschis magazinele, cafenelele, restaurantele, precum și majoritatea monumentelor și site-urilor turistice: Basilica Sfântul Petru, Colloseumul din Roma, ruinele din Pompei, turnul din Pisa, catedralele din Milano și Florența, muzeele din Vatican etc.

Dacă odinioară aceste muzee celebre erau niște spații foarte frecventate de către turiștii din întreaga lume pentru a-și face un selfie, acum ele sunt foarte puțin frecventate.

Odată ce pandemia de coronavirus a putut fi ținută sub control, acum Italia se confuntă cu o altă problemă gravă deoarece trece prin cea mai mare recesiune de după cel de-al doilea război mondial și are nevoie disperată ca turiștii să se întoarcă. Aici sectorul turismului reprezintă 13% din Produsul Intern Brut.

În același timp și Spania, Grecia sau Franța vor să își relanseze sezonul turistic și fac eforturi uriașe pentru a atrage un număr cât mai mare de turiști străini.

„Găzduirea de turişti înseamnă repornirea economie şi a da posibilitatea de a muncii artizanilor, comercianţilor, antreprenorilor şi hotelierilor”, a declarat ministrul italian al Afacerilor Externe, Luigi Di Maio.