CORONAVIRUS | Numărul deceselor zilnice din Italia, în continua scădere: 525 în ultimele 24 de ore

CORONAVIRUS | Numărul deceselor zilnice din Italia, în continua scădere: 525 în ultimele 24 de ore
Foto: Pixabay.com

Italia a raportat, duminică, 525 de decese cauzate de pandemia de coronavirus, bilanțul total ajungând la 15.887 de persoane. Cu toate acestea, numărul zilnic al morților este în scădere după ce vineri au fost înregistrate 766, iar sâmbătă 681.

4.316 de persoane au fost diagnosticate cu noul coronavirus în ultimele ore.

Bilanțul total al celor testați pozitivi este de 128.948 de oameni, dintre care 21.815 s-au recuperat, iar 3.977 sunt în stare critică.

Numărul deceselor raportate duminică, cel mai mic din ultimele 2 săptămâni

Numărul persoanelor decedate, raportate duminică, este cel mai mic din ultimele două săptămâni.

Numărul total de persoane internate în Italia a scăzut, de asemenea, cu 61 pentru prima data, de la 29.010 la 28.949 într-o zi, scrie thelocal.it.

Mai mult, este a doua scădere de zi a numărului de oameni internați la terapie intensivă, după ce sâmbătă aa fost înregistrată prima scădere de la începutul pandemiei.

Italia, cea mai afectată țară din lume, la numărul de decese

Italia ocupă primul loc în lume la numărul deceselor cauzate de pandemia de coronavirus, fiind urmată de Spania și SUA.

Astfel că, prim-ministrul Giuseppe Conte a anunțat noi restricții pentru Italia.

„Dacă relaxăm măsurile, eforturile de până acum ar fi în zadar. Îmi pare rău că se întâmplă și de Paște, o sărbătoare atât de dragă nouă. Am depășit 13.000 de morți, iar aceasta este o rană care ne doare în mod special, este o rană care nu se va vindeca niciodată. Acest timp suplimentar ne va permite să începem să evaluăm perspectivele și când vom avea statistici încurajatoare vom începe să slăbim restricțiile”, a afirmat Giuseppe Conte.

Numărul persoanelor infectate a depășit un milion la nivel global

Numărul persoanelor diagnosticate cu noul coronavirus la nivel mondial a depăsit, joi, un milion de cazuri.

Momentan, peste 1.200.000 de persoane au fost testate pozitiv.

Numărul celor care s-au stins din viață a ajuns la peste 64 de mii , iar peste 250 de mii s-au recuperat.

Bilanțul persoanelor infectate în România

Duminică, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, într-un comunicat de presă, că 3.864 de oameni au fost infectați cu noul Covid-19. Dintre aceștia 151 s-au stins din viață.

Dintre cei testați pozitiv, cele mai multe cazuri sunt din județul Suceava, peste 1.200. Acest lucru a dus la intrarea în carantina a municipiului Suceava, dar și a 8 comune limitrofe.

Totodată, și în loccalitatea Țăndărei din Ialomița au fost raportate mai multe cazuri de coronavirus. Astfel că, prin Ordonanța Militară numărul 7 a fost instituită și în această localitate carantina.

Pentru moment, 141 de pacienți sunt internați la ATI.

În prezent, 374 de persoane au fost declarate vindecate.

Bilanțul românilor din diaspora depistați cu Covid-19

Conform Grupului de Comunicare Strategică, 401 de cetățeni români din diaspora au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus, respectiv 129 de români din Spania, 236 din Italia, 15 din Franța, 8 din Germania, 4 din Marea Britanie, 2 din Namibia, 2 din Indonezia și câte unul din Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia și SUA.

În acest context, de la începutul pandemiei de Covid-19, care a izbucnit în China, la sfârșitul anului 2019, și până la acest moment, 27 de cetățeni români infectați cu COVID-19 au murit în afara țării, după cum urmează: 9 în Italia, 7 în Franța, 4 în Marea Britanie, 6 în Spania și unul în Germania.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`