Israelul a reuşit să izoleze un ANTICORP CHEIE al coronavirusului. Tratamentul COVID-19 intră în linie dreaptă, sub coordonarea Ministerului Apărării

Israelul a reuşit să izoleze un ANTICORP CHEIE al coronavirusului. Tratamentul COVID-19 intră în linie dreaptă, sub coordonarea Ministerului Apărării
Foto: Lior Journo

Cercetătorii din Israel au izolat într-un laborator de cercetări biologice un anticorp esenţial în lupta împotriva noului coronavirus, a anunţat luni ministrul Apărării, Naftali Bennett. Descoperirea israelienilor este vitală pentru dezvoltării unui tratament împotriva pandemiei de COVID-19, informează Jerusalem Post.

‘Anticorpul monoclonal de neutralizare’ dezvoltat de Institutul Israelian pentru Cercetări Biologice (IIBR) ‘poate să neutralizeze boala cauzată de noul coronavirus în organismele purtătorilor’, a declarat Naftali Bennett, într-un comunicat.

Ministrul a vizitat luni sediul IIBR, din Ness Ziona, unde a fost informat despre „o descoperire importantă în găsirea unui antidot împotriva noului coronavirus”. „Sunt mândru de personalul institutului care a reuşit această descoperire majoră”, a precizat ministrul israelian. „Creativitatea şi ingeniozitatea iudaică ne-au adus această realizare uimitoare”, a mai adăugat Naftali Bennett.

Formula anticorpului, în curs de brevetare

Directorul IIBR, Shmuel Shapira, a anunţat că formula anticorpului specific este în curs de brevetare, iar autorităţile israeliene se află în prezent în căutarea unei companii internaţionale care să producă tratamentul la scală industrială. Totul, sub supervizarea Miniterului Apărării din Israel.

IIBR este principalul institut de cercetare al Israelului, coordonând toate eforturile naţionale pentru dezvoltarea unui tratament sau a unui vaccin împotriva SARS-CoV-2. Oamenii de ştiinţă au folosit în studiul lor şi probe sangvine prelevate de la pacienţii care s-au vindecat de COVID-19.

Anticorpii celor vindecaţi, care constau în proteine ale sistemului imunitar cu reziduuri rămase după depăşirea infectării cu noul coronavirus, sunt considerate de majoritatea cercetătorilor drept un element-cheie pentru dezvoltarea unui posibil tratament.

Cu ce e diferită descoperirea din Israel

Anticorpul izolat în laboratoarele IIBR este monoclonal, ceea ce înseamnă că derivă dintr-o singură celulă însănătoşită. Din acest motiv deţine o valoare potenţială mult mai mare pentru dezvoltarea unui tratament. Şi alţi cercetători de pe mapamond au dezvoltat tratamente împotriva coronavirusului pe bază de anticorpi, dar aceştia sunt policlonali, derivaţi din două sau mai multe celule cu origini diferite, explică revista Science Direct în numărul din luna mai.

Luna trecută, IIBR anunţa că începe testarea pe cobai a unui vaccin bazat pe anticorpi.

Israelul a fost una dintre ţările care şi-a închis graniţele imediat cum a început pandemia. Guvernul condus de Benjamin Netanyahu, deşi aflat în plină criză politică, a impus măsuri stricte de deplasare a populaţiei cu scopul de a limita răspândirea comunitară a noului coronavirus.

Cifrele pandemiei

Israel a raportat până la acest moment 16.268 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi 237 de decese asociate maladiei COVID-19.

La nivel global, peste 3,6 milioane de oameni au fost diagnosticați cuCOVID-19. Mai bine de 1,2 milioane s-au vindecat, în timp ce numărul deceselor înregistrate în rândul pacienților testați pozitiv pentruSARS-CoV-2 a trecut de 252.000.

Practic, în acest moment există aproape 2,2 milioane de cazuri active, potrivit datelor centralizate marți deWorldometer.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`