Israelul se pregătește să „demoleze Hamas”, promite Netanyahu în prima ședință a cabinetului de urgență

Israelul se pregătește să „demoleze Hamas”, promite Netanyahu în prima ședință a cabinetului de urgență
Foto: Hepta - DPA Images / Ilia Yefimovich

Premierul Benjamin Netanyahu a convocat duminică pentru prima dată cabinetul de urgență extins al Israelului, spunând că unitatea națională a trimis un mesaj în țară și în străinătate, în timp ce Israelul se pregătește să „demoleze Hamas” în Gaza, potrivit Reuters.

Netanyahu a convocat pentru prima dată cabinetul de urgență

Întâlnirea, desfășurată la sediul militar din Tel Aviv, a început cu miniștrii care au păstrat un moment de tăcere în memoria celor 1.300 de israelieni uciși în atacul șocant al Hamas.

Salutându-l pe fostul parlamentar de opoziție Benny Gantz, care s-a alăturat guvernului împreună cu mai mulți membri ai partidului său săptămâna trecută, Netanyahu a spus că toți miniștrii „lucrează non-stop, într-un front unit”.

„Hamas a crezut că vom fi demolați. Noi suntem cei care vom demola Hamas”, a spus Netanyahu, adăugând că unitatea politică „trimite un mesaj clar națiunii, inamicului și lumii”.

De infiltrarea în masă a teroriștilor Hamas și de masacrul din sudul Israelului sunt vinovați guvernul și premierul Benjamin Netanyahu, afirmă patru din cinci israelieni evrei, care au răspuns unui sondaj realizat de Dialog Center, relatează Jerusalem Post.

86% dintre respondenți, incluzând 79% dintre susținătorii coaliției, sunt de părere că atacul din Gaza reprezintă un eșec al conducerii țării.

Potrivit aceluiași sondaj, 94% dintre respondenți sunt de părere că guvernul este responsabil pentru lipsa de pregătire în materie de securitate care a dus la atacul din sud.

Premierul Benjamin Netanyahu ar trebui să demisioneze

Trei sferturi dintre respondenți susțin că guvernul are cea mai mare parte a responsabilității.

Israelienii spun că după încheierea actualului conflict, Netanyahu ar trebui să demisioneze.

La sondajul realizat de organizația menționată anterior au participat 620 de evrei din întreaga țară. Majoritatea corespondenților sunt de părere că premierul țării trebuie să demisioneze după încheierea Operațiunii Scuturile de Fier.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`