Israelul ripostează împotriva Hezbollah: Raiduri aeriene masive în sudul Libanului (VIDEO)

Israelul ripostează împotriva Hezbollah: Raiduri aeriene masive în sudul Libanului (VIDEO)
21 September 2024, Lebanon, Qliyaa: Heavy smoke of Israeli air raids billows from suspected Hezbollah position in the southern Lebanese village of Mahmoudieh. Israeli warplanes carried more than 50 raids on several villages one day after a deadly attack on Beirut southern suburb killing 31 people among them Hezbollah commanders of the elite al-Radwan Brigade. Photo: Marwan Naamani/dpa

Forțele israeliene au intensificat operațiunile militare în noaptea de sâmbătă spre duminică, lovind mii de rampe de lansare de rachete din sudul Libanului. Această acțiune este un răspuns la atacurile cu rachete ale Hezbollah, care au vizat teritoriul israelian.

Potrivit unui comunicat al armatei israeliene, au fost atacate „180 de ținte” în sudul Libanului, ca răspuns la aproximativ 90 de rachete lansate de Hezbollah. Imaginile cu exploziile masive din regiune au fost răspândite pe rețelele sociale, descriind o lumină atât de puternică încât „părea că soarele era pe cer.”

Israelul a lansat 400 de atacuri asupra Libanului sâmbătă, iar Hezbollah a răspuns cu rachete către baza Ramat David, aproape de orașul Haifa. Aceasta este cea mai intensă răfuială dintre cele două părți de la începutul conflictului cu Gaza.

Armata israeliană a emis restricții de securitate, anticipând un posibil atac major din partea Hezbollah în următoarele 24 de ore. Zonele vizate includ orașul Haifa și regiunea de nord a Israelului, unde se așteaptă lansări de rachete cu rază medie și lungă de acțiune.

Premierul Libanului, Najib Mikati, și-a anulat participarea la Adunarea Generală a ONU în urma atacului.  El a cerut „încetarea masacrelor groaznice”, referindu-se la victimele atacurilor recente, care au totalizat peste 70 de morți și 3.000 de răniți.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`