Israelul „își umflă mușchii” în fața Iranului! Premierul Netanyahu: „Rachetele noastre pot ajunge foarte departe și pot atinge orice dușman”

Israelul „își umflă mușchii” în fața Iranului! Premierul Netanyahu: „Rachetele noastre pot ajunge foarte departe și pot atinge orice dușman”

Benjamin Netanyahu, premierul din Israel, a afirmat că rachetele pe care le deține țara sa „pot ajunge foarte departe și pot atinge orice dușman”, în ceea ce a părut a fi un avertisment voalat către Iran, chiar cu o zi înainte de conferința internațională de la Varșovia, care vizează Republica Islamică, informează AFP preluată de Agerpres.

Declarația a fost făcută după o vizită la baza navală din Haifa (nord), acolo unde Netanyahu s-a arătat „impresionat” de ceea ce a văzut.

„Rachetele pe care le vedeţi în spatele meu pot ajunge foarte departe şi atinge orice duşman, inclusiv slugile Iranului din regiunea noastră”, a declarat el potrivit biroului său de presă, într-o aparentă referire la mişcarea şiită libaneză Hezbollah, aliată a Iranului şi angajată militar în Siria.

Așadar, miercuri, liderul din Israel va participa la o conferință internațională, în Varșovia, la care v-a lua parte și Mike Pompeo, șeful diplomației americane, care își propune să „promoveze un viitor de pace și securitate în Orientul Mijlociu”. Secretarul de Stat din SUA anunța evenimentul, la începutul lui ianuarie, subliniând „influența destabilizatoare” a Iranului.

Totuși, dorința SUA de a exercita presiuni asupra Iranului pare să nu convingă foarte multe țări, motiv pentru care Washington-ul și Varșovia au extins agenda conferinței cu niște probleme mai generale ale stabilității regionale.

Chiar și așa, Netanyahu a explicat că mijloacele de a contracara Iranul vor constitui principalul subiect al conferinţei.

La Varşovia, SUA urmează de asemenea să evoce propunerile de pace între Israel şi palestinieni. Jared Kushner, consilier şi ginere al lui Donald Trump, va susţine joi un discurs la această conferinţă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`