Israelul ia în considerare vaccinarea anti-Covid cu a patra doză

Israelul ia în considerare vaccinarea anti-Covid cu a patra doză
Moderna cere autorizarea pentru administrarea vaccinului său copiilor sub 6 ani. Foto: Hepta - DPA Images / Oliver Berg

Sheba Medical Center, cel mai mare spital din Israel, va realiza teste pentru a măsura eficienţa unei a patra doze de vaccin anti-COVID-19, relatează EFE.

A patra doză de vaccin COVID-19 ar putea fi testată în Israel

Experimentul se va desfăşura pe un grup de o sută de membri ai personalului medical ai centrului, care vor fi monitorizaţi pentru a vedea dacă cea de-a 4-a doză creşte nivelul anticorpilor lor, a declarat un purtător de cuvânt a centrului. Majoritatea participanţilor la acest studiu – ce urmează să primească aprobarea Ministerului Sănătăţii – au mai participat la experimente de acest tip realizate în cadrul Sheba.

Pe de altă parte, experții Ministerului Sănătății care consiliază cu privire la politica COVID-19 au decis duminică noaptea să nu recomande o a patra doză de vaccinare pentru populația generală, măsură care a fost ridicată ca posibilitate de ministrul Sănătății și de premier, scrie timesofisrael.

Un grup consultativ pentru abordarea pandemiei de coronavirus a decis, de asemenea, împreună cu grupul de vaccinare al ministerului, împotriva reducerii perioadei dintre administrarea celei de-a doua doze și a treia doză de rapel de la actualele șase luni la doar trei luni.

Ideea a fost considerată o modalitate de a crește mai rapid imunitatea generală a populației datorită răspândirii noii variante Omicron, foarte infecțioase.

Cu toate acestea, experții au sfătuit cu privire la prelungirea perioadei de recuperare pentru pacienții confirmați cu Omicron și să li se administreze o doză de rapel la trei luni după ce nu au fost infectați. Perioada generală de recuperare pentru pacienții cu coronavirus este de zece zile, după care aceștia pot ieși din carantină, dar experții au sfătuit că pentru pacienții cu Omicron recuperarea ar trebui să fie de 14 zile.

În ceea ce privește alte potențiale planuri de vaccinare, cele două grupuri au decis să nu dea o a doua doză pacienților cu COVID recuperați care au avut deja o vaccinare sau un rapel celor care au primit deja două doze și apoi au fost infectați.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`